Další znečištění Drnového potoka v Klatovech

Další nebezpečné znečištění Drnového potoka v Klatovech

 

Znovu v krátké době po sobě likvidovali hasiči nebezpečné ropné látky, které unikly  do Drnového potoka v Klatovech. V říjnu letošního roku se jednalo o podobnou situaci, do potoka se dostaly chemikálie z klatovské firmy Holz Schiller.

 

h1

 

V pondělí 4. listopadu byli klatovští hasiči k zásahu k potoku přivoláni jednu hodinu po poledni.  V potoce instalovali norné stěny a  za pomoci speciálního sorbentu  na sběr ropných produktů z vodní hladiny látku odstraňovali. Vzorky uniklé látky  odebrala chemická laboratoř  HZS z Třemošné.

 

h2

h4

 

Případem se zabývají klatovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení životního prostředí z nedbalosti. Policisté dále zjišťují rozsah znečištění vodního toku a případné škody. Ani říjnový případ který ohrozil zásobování pitnou vodou i v Plzni, ještě není uzavřen, stále jej řeší kriminalisté z odboru hospodářské kriminality služby kriminální policie a vyšetřování Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje.

 

-p cr, hzs-

{jcomments off}