Splnily olympijskou kvalifikaci

Doslova pekelné soustředění, příprava, rozcvičení a hurá na start! Olympiáda je důležitá a závažná událost a tak není radno nic podcenit. To vědí sportovci od útlého věku. Stejně jako rodiče povzbuzují své ratolesti, tak děti dávají jim na oplátku energii a radost ze společného sportování. Kde? Přece na cvičení s Hankou! A jak už je asi patrné, letos to bylo na, už pátém, ročníku Olympiády dětí a rodičů.

 

olympiada deti 2015 14

 

 

Pondělní odpoledne 13. dubna bylo nabité očekáváním, sportovní atmosférou, soutěživostí a těšením se na odměny. Sportovní olympiáda dětí a rodičů je vlastně takovým tradičním vyvrcholením cvičebního roku pod vedením Hanky Habartové.

Ale jestli si myslíte, že je to jen takové pobíhání a skotačení, tak se pletete! Na programu sportovní události byly opravdu záludné disciplíny (některé zejména dospělákům daly pěkně zabrat).

olympiada deti 2015 42

 

Fofrem přenést (a neupustit) vajíčko na lžíci, vytvořit traťový rekord ve skákání v pytli, prokázat týmovou souhru malých a velkých nohou (děti byly se svým dospělákem ‘svázány’ za nožku), dávka adrenalinu v dostihovém závodě (děti se v rolích žokejů cítily velmi dobře) tam a se živým nákladem pozpátku do cíle.. to je jen část závodů, při nichž šlo o „bedny”.

Došlo i na kolektivní disciplíny – zajímavá byla soutěž týmů (2 dospěláci + 2 děti), kdy měly v co nejkratším čase doběhnout, vyhledat písmenka a vyluštit křížovku s tajenkou “SPORTOVCI”.
S největším ohlasem se setkala pirátská hra družstev, která hledala, schovala a chránila svůj cenný poklad a přitom ještě měla stihnout jaksi oloupit soupeře. To byly boje!

 

olympiada deti 2015 50

 

A jak to nakonec dopadlo?

„Nakonec zvítězili všichni, olympijská porota ani nemohla rozhodnout jinak. Vyhráli jak nadšení dospělí, kteří vedou své děti aktivně k pohybu a jsou jim výborným příkladem, tak všechny děti, jejichž radost a úsměv byly dostatečně vypovídající.

Děti vybojovaly opravdovou papírovou medaili s jedničkou a na doplnění vydané energie i nějakou tu mlsotu.

Už se moc těším na další cvičení i olympiádu, protože jak malí sportovci, tak jejich dospělí jsou prostě úžasní a já jsem moc ráda, že se mnou na cvičení chodí a pohyb je baví. Ještě zbývá pár týdnů letošní sezóny a věřím, že si je společně krásně užijeme,” těší se Hanka.

olympiada deti 2015 1

 

Celý rok děti i jejich rodiče ve sportovní hale poctivě trénují. Mimořádné tréninkové hodiny probíhají na Mikuláše, Vánoce a na Velikonoce. Každoročně je na programu maškarní a samozřejmě olympiáda. Pak už je čas na to, aby si všichni užívali dosyta pohybu venku na sluníčku a čerstvém vzduchu a tak jim Hanka dává ‘prázdniny’. Ale pozor – v září se opět sejdou a ukážou, jak přes léto zlepšili všichni své pohybové dovednosti a sportovní výkonnost.

„Ještě než se před prázdninami rozloučíme, uspořádáme oblíbené opékání špekáčků na Santosu, samozřejmě spojené s hraním a pohybem,” dodává Hanka Habartová, která se na společné aktivity se svými svěřenci těší a pokaždé odpovědně připravuje.

Držíme palce, aby vyšlo počasí, gratulujeme všem vítězům a Hance přejeme, aby ji práce s dětmi bavila ještě hodně sezón. Zaslouží velké poděkování za to, že se ‘špuntům’ dlouhodobě věnuje, s radostí a nenásilně, formou hry, jim ukazuje, že sportování je vlastně moc prima v každé podobě.

-red-

 

{gallery}susice/2015/04_duben/olympiada_deti_2015/{/gallery}