Vydal se krást do Sušice

Krádež mobilních telefonů objasněna

SUŠICE – muž ze Strakonic ukradl v sušickém obchodě dva mobily.

 Sušičtí policisté přijali dne 23. listopadu 2014 oznámení o krádeži dvou mobilních telefonů, které odcizil neznámý pachatel v Sušici. Šetřením policistů byl zjištěn pachatel dvacetiletý muž ze Strakonic. Případ byl šetřen pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku, ale následně byla provedena změna právní kvalifikace na přečin. Policisté jeden z odcizených telefonů zajistili a byl předán poškozené společnosti. Ve zkráceném přípravném řízení muž převzal sdělení podezření z přečinu krádež. Muž byl v posledních třech letech několikrát odsouzen za stejný trestný čin.

 

Muži se nelíbil nasprejovaný nápis na budově – opravil ho

Policisté Obvodního oddělení Klatovy včera  sdělili padesátiletému muži z Klatov podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci. Toho se dopustil v pátek 13. krátce před šestnáctou hodinou v Klatovech. Zde poškodil fasádu objektu prodejny. Lihovým popisovačem černé barvy pomaloval a upravil nápis A.C.A.B na nápis AC / DC. Podezřelý uvedl, že je to znak slavné australské rockové skupiny, který měl na školním penále, a že je fanouškem této skupiny. Nápis zde namaloval a opravil z důvodu, že nevěděl, co znamená ACAB, a že nemá rád, když neví, co něco znamená. Přímo při činu byl přistižen kriminalistou. Na místě s ním vyčkal příjezdu hlídky klatovských policistů, kteří jej zadrželi a umístili do policejní cely. Škoda byla vyčíslena na 7 tisíc korun. Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. 

 

Nepoučitelní řidiči

SUŠICE – hlídkou policistů z obvodního oddělení v Sušici byla kontrolována řidička vozidla dvacetiletá žena z obce na Sušicku. Žena řídila Š Fabia v Sušici po ulici Volšovská v úterý 10. března roku ve večerních hodinách. Policisté ženu vyzvali k podrobení se testu na omamné a psychotropní látky, který byl pozitivní na amfetamin. Byla převezena do zdravotnického zařízení k lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve a moči. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz a je podezřelá ze spáchání přestupku, který bude předán správnímu orgánu.

Policisté kontrolovali ve středu v 10.25 hodin na nábřeží K. Houry řidiče vozidla zn. Fiat Punto. Pětadvacetiletý místní muž nebyl při jízdě připoután bezpečnostním pásem a při kontrole nepředložil řidičský průkaz -uvedl, že jej zapomněl. Provedená dechová zkouška byla u muže negativní, ale s testem na návykové látky nesouhlasil ani s lékařským vyšetřením. Muž byl převezen na oddělení k provedení potřebných úkonů.
Řidič je podezřelý ze spáchání přestupků, které budou postoupeny správnímu orgánu.
 
-p cr-