policie

Policejní týden souhrnem

Policejní práce na Prachaticku ve dnech 31.10. – 27.10.

 

31.10.

Prachatičtí dopravní policisté prověřují dopravní nehodu, ke které došlo ve středu po sedmnácté hodině na tříramenné křižovatce v uzavřené části obce Žárovná. Z dopravní nehody je důvodně podezřelý řidič nákladního vozidla Man se zapojeným přívěsem, který v místě započal odbočování vlevo v době, kdy byl již předjížděn osobním vozidlem Škoda Octavia, následkem čehož došlo ke střetu pravé přední části vozidla Škoda s levou přední částí vozidla Man. Po střetu vozidel bylo vozidlo Škoda Octavia odraženo vlevo mimo pozemní komunikaci, kde narazilo do oplocení domu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče vozidla Škoda, který byl z místa převezen do nemocnice. Alkohol u obou řidičů vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda na vozidlech a oplocení domu je odhadem 400 000 korun.

 

 

30.10.

Prachatičtí policisté sdělili podezření 26letému muži z Prachaticka z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Podezřelého řidiče osobního vozidla Alfa Romeo kontrolovali v polovině října 2014 policisté v ulici Husinecká v Prachaticích. Následnou lustrací zjistili, že řidič pozbyl řidičské oprávnění na základě dosaženého plného počtu dvanácti bodů. Muži v případě prokázání viny nyní hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Další prověřování provádí prachatičtí policisté ve zkráceném přípravném řízení.

 

 

30.10.

Vimperští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci přečinu krádeže. Dosud neznámý pachatel odcizil během pátku až pondělí z autobusové zastávky u pozemní komunikace I. třídy číslo 4, označené Výškovice – rozcestí, polykarbonátové zastřešení konstrukce, čímž způsobil škodu za více jak 13 000 korun. Vimperští policisté nyní po pachateli intenzivně pátrají.

 

 

29.10.

Policisté z obvodního oddělení Horní Vltavice pátrají po neznámém pachateli, který se v noci na úterý dopustil trestného činu krádeže. K události došlo na dětském hřišti v Horní Vltavici. Pachatel přeštípnul oka u kovového závěsného řetězu dětské houpačky zvané „Hnízdo“ značky Alestra se sedací plochou o průměru 1 metr, která na hřišti byla, a odnesl si ji. Způsobil tak škodu za více než 23 000 korun. Policisté se případem intenzivně zabývají.

 

 

29.10.

Prachatickým policistům se podařilo v těchto dnech objasnit případ vloupání do restaurace, ke kterému došlo počátkem září v Prachaticích. Pachatel (37 let) z Prachaticka si vybral jednu místní restauraci. Dovnitř se dostal po vypáčení okna. Poté uvnitř poškodil dveře a vnikl do kanceláře. Zde vytrhl a odcizil kovový trezor, ve kterém se nacházela finanční hotovost a stírací losy. Celková škoda, kterou takto způsobil, přesáhla částku 53 000 korun. Policisté tohoto pachatele dobře znají, již v minulosti byl totiž za obdobný skutek odsouzen. Případ prověřují ve zkráceném přípravném řízení. Muž by tak měl do dvou týdnů stanout opět před soudem.

 

 

28.10.

Hned několik poničených budov má na svědomí neznámý sprejer, který v noci na sobotu zavítal na nádraží ve Vimperku. Použil sprej fialové barvy a postříkal několik oken, dveří a část omítky zmíněných budov nápisem „DENIS“. Celková škoda se vyšplhala na 3 500 korun. Po totožnosti pachatele nyní pátrají policisté z obvodního oddělení ve Vimperku.

 

 

27.10.

Jeden noční podnik v obci Volary navštívil v noci na neděli kromě jiných hostů také zloděj. O tom se mohla přesvědčit mladá žena, která si odložila na barovou židličku svoji kabelku. Měla v ní peněženku s finanční hotovostí, mobilní telefon, osobní doklady, klíče a platební kartu. Vše v hodnotě přesahující částku 4 000 korun. Neznámý pachatel využil chvilky nepozornosti poškozené a kabelku jí odcizil. Po jeho totožnosti nyní pátrají volarští policisté.

 

 

(pcr)