Aktualizováno – Sportovní víkend 4.10. – 5.10.

Fotbal:

 

1.A Muži  FK Olympie Týn n/Vlt. – Šumavan Vimperk 1:0 (0:0)

Góly: 55. Kníže. Diváků: 196.

 

Týn nad Vltavou: Ačkoliv FK Olympie nastupovala do zápasu s Vimperkem jako jasný papírový favorit, obraz hry v prvním poločase tomu příliš neodpovídal. Zásluhou Romana Knížete se sice ve druhém dějství „Týňáci“ dostali do vedení, kvůli neproměněným šancím se však Olympie o nejtěsnější vítězství musela třást až do poslední minuty.

 

Do utkání s Vimperkem se mohl vrátit zpět mezi tyče brankář Vachuta, kterému uplynul dvouzápasový trest z Milevska. V prvním poločase však nebyl v bráně Olympie téměř potřeba. Vimperk Vachutovu bránu nikterak neohrožoval, ovšem ani brankář Vimperka Formánek nemusel v první půli příliš zasahovat. Z obou stran byl totiž k vidění poněkud ustrašený fotbal plný nepřesností ve finální fázi. Olympie sice držela míč více na svých kopačkách, jenže kromě několika rohů si žádnou nebezpečnou šanci nevytvořila. Do kabin se tedy odcházelo za bezbrankového stavu.

 

Trenér Novotný sáhl o poločase k jedné změně a to ve středu hřiště. Radima Kokeše nahradil Jiří Klička a hráčská rošáda slavila úspěchy. Olympie byla rázem aktivnější, více se nabízela a ubyla také nepřesnost v rozehrávce. V 56. minutě se diváci konečně dočkali gólu. To si za obranu zaběhl pravý záložník Kníže, dostal dokonale načasovanou přihrávku od Plojhara a postupoval sám na brankáře. V zakončení zachoval Kníže chladnou hlavu, brankáře si obešel a poté už bylo hračkou dopravit míč do prázdné brány – 1:0. Pro záložníka z Březnice to byl první gól v mistrovském utkání za FK Olympii.

 

Domácím gól pomohl a hráči se nadále tlačili do zakončení. Nejaktivnějším hráčem na hřišti byl na pravém kraji zálohy právě Kníže, kterému vstřelená branka dodala na sebevědomí. Po řadě neproměněných týnských příležitostí ovšem vycítili svou šanci Šumavani. Svým tvrdým pojetím hry dokázali v závěru domácí přitlačit, naštěstí pro Týnské se jim ale branku vsítit nepodařilo a tak Olympie může slavit upocené vítězství 1:0.

 

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/fotbal_muzi_tyn_vimperk/{/gallery}

 

 

KP.Starších žáků Vimperk – Strakonice 0:1 (0:0)


 

 

sestava: L.Uhříček – J.Formánek,,D.Kadlec,D.Samec,M.Uhlík, J.Koubek ,O.Rod. ,L.Frček ,V.Šimandl, T.Koloušek, V.Matoušek

 

 

střídali: J.Chrášťanský, M.Wagner, Š.Pineau

 

 

Bylo to velmi bojovné a vyrovnané utkání,kterému by lépe slušela remíza. Pro nás ale opět zápas se špatným koncem .Gól jsme dostali těsně před koncem,snad z jediné vážnější šance soupeře.

 

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/fotbal_st_zaci_vimperk_strakonice/{/gallery}

 

 

KP.Mladších žáků Vimperk – Strakonice 2:2 (1:1)

 

{gallery}vimperk/2014/10_rijen/fotbal_ml_zaci_vimperk_strakonice/{/gallery}

 

 

 

KRAJSKÝ PŘEBOR PŘÍPRAVEK – Český Krumlov – neděle 5.10.2014

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FC MAS Táborsko

 

starší: 20:0

 

mladší: 6:5

 

 

FK Slavoj Český Krumlov – TJ Šumavan Vimperk

 

starší: 2:17

 

mladší: 7:19

 

 

sestava starší přípravka: Mikula, Hejtmánek, Sýs, Sedlár, Kubačka, Pergler, Krejčí, Markovec L.,

 

Malý, Benda, Pineau, Kecskés, Sova, Hodina, Paletář, Uhlík J.

 

trenéři: Jaroslav Uhlík, Ondřej Málek

 

 

 

sestava mladší přípravka: Sedláček, Stohr, Juřík, Kliment, Lyer, Švarc, Uhlík D., Bušta, Koubek, Markovec D., Hovorka, Krejsa, Matheisl, Drabeš David

 

trenéři: Milan Sedláček, Milan Hrubý

 

 

 

Kluci opět předvedli krásné výkony. Zejména starší přípravka v utkání s Českým Krumlovem dominovala, kdy naši hošíci dali asi šest gólů do prázdné brány po vyšachování soupeřova týmu”.

 

 

krátce zhodnotil Jaroslav Uhlík, předseda oddílu kopané TJ Šumavan Vimperk a trenér přípravek

 

 

 

 

Mini Cup 2014-podzim 4. kolo seriálu turnajů ročník 2008 a ml. SKP České Budějovice 4.10.2014

 

DSC 0042

 

 

Výsledky TJ Šumavan Vimperk ročníky 2008-2009

 

 

TJ Šumavan Vimperk – SK Dynamo Č.Budějovice 4:1

branky: 2x Havlan V.,2x Vondrášek T.

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Junior Strakonice 1:5

 

branky: 1x Uhlík D.

 

 

TJ Šumavan Vimperk – FK Příbram 5:2

 

branky: 2x Havlan V.,1x Vondrášek T.,1x Uhlík D.,1x Krejčí F.

 

 

TJ Šumavan Vimperk – SKP České Budějovice 4:2 

 

branky: 2x Havlan V.,2x Vondrášek T.

 

 

Sestava: Kryštof Roman, Krejčí Filip, Karvan Jakub, Vinš David,Hodina Petr, Havlan Vladimír, Vondrášek Tomáš, Uhlík David, Košnař Denis

 

 

Trenéři: Košnař Jiří, Vondrášek Petr, Havlan Vladimír

 

 

Na tomto turnaji jsme předvedli zatím nejhorší výkony. Kluci si nepřihrávali, hráli v jednom chumlu a nedodržovali svoje postavení při hře. Trenér Jiří Košnař 

 

 

Hokej:

 

Junioři:DDM Č.Budějovice – HC Vimperk 1:3(0:0,0:3,1:0)


Branky :
Dlugoš-Sitter J. 2,Hlavica


Sestava Vimperka:
Skolek-Myslík,Vítovec,Marek,Krejsa-Novotný,Sitter J.,Buček,Hlavica,Kutil,Ptášnik

 


Důležité vítězství přivezli junioři z budějovické Budvar arény.Celá utkání odehráli pouze na dvě pětice a o to je bodový zisk cenější.

 

 

 

KP muži:  HC Vimperk – HC David Servis 3:2 sn (1:1, 0:1, 1:0)


Góly a nahrávky: 1. P. Novotný, 54. Slabý (Kouba), rozh. nájezd P. Novotný – 4. D. Janda (R. Šulčík, Vomela), 33. D. Nedorost (R. Suchánek ml.)


Rozhodčí: D. Čáp – Sýkora, Diviš.
Vyloučení: 7:6.
Využití: 0:0.
Diváků: 350.

 

088-DSC 0122


HC Vimperk: Podskalský – R. Sitter, Vávra, Voldřich, Horejš, J. Předota, Vavřík – Slabý, Paule, Kouba, J. Sitter, Hail, P. Novotný, Lang, Vinš, Gabauer. Trenéři Tomáš Kašpar a Petr Grulich.


HC David Servis: J. Kučera – Vomela, M. Mrázek, Tupý, Zíka, Čížek – M. Janda, R. Suchánek ml., D. Nedorost, R. Šulčík, D. Janda, Dan Mikeš, Cikán, D. Pražák, Michel. Trenéři Jiří Fedur a Roman Fousek.

 

 

Po dvou porážkách přivítali vimperští na svém ledě favorita soutěže a loňského vítěze, tým David Servisu, nabytého zvučnými jmény s extraligovými zkušenostmi. Stejně jako v utkání s Českým Krumlovem se domácím podařilo vstřelit branku již v první minutě, když vimperský mladík Novotný obral o puk obránce Vomelu a poradil si i s brankářem Kučerou – 1:0. Zkušený tým hostů rychlá branka viditelně zaskočila. O tři minuty později nechala domácí obrana hostujícím hráčům až příliš mnoho prostoru ve svém obranném pásmu a bylo srovnáno. Hosté byli aktivnější, ale domácím, v čele s brankářem Podskalským, se podařilo vyrovnaný výsledek udržet až do konce první třetiny.

 

147-DSC 0331

 

 

Také do druhé části vstoupili domácí lépe, ale Slabý svůj nájezd bohužel neproměnil. Sehranější a zkušenější hosté udávali tempo hry a vynutili si několik přesilových her, které však domácí dokázali ubránit. Ve 33. minutě se po vyhraném vhazování prosadil přesnou střelou Nedorost a favorit vedl 2:1.

 

 

 

Ve třetí části ubylo vyloučení a hra se postupně vyrovnala. Domácí trpělivě čekali na svou šanci, která přišla v 54. minutě. Šikovnou tečí Koubovi střely srovnal Slabý na 2:2. Do konce základní hrací doby zbývalo necelých šest minut. Hosté chtěli utkání rozhodnout, zatlačili domácí do obranné třetiny a měli i výhodu přesilové hry, ale domácí obětavě ubránili nerozhodný výsledek až do závěrečného hvizdu.

 

154-DSC 0338

 

 

Na řadu přišly samostatné nájezdy. Za domácí jede Jan Předota, ale puk mu utíká z hole a neproměňuje, zatímco hostující střelec je úspěšný. Ve druhé sérii neproměňuje Voldřich a pokus hostí zastavuje Podskalský. Jako třetí za domácí jede Slabý a překonává Kučeru. Hosté neproměňují a nájezdy tak pokračují. Otáčí se pořadí, hosté začínají, ale nedávají. Šanci rozhodnout má Slabý, ale tentokrát Kučera chytá. Ani další hostující hráč Podskalského nepřekonal a domácí se rozhodli zariskovat a posílají na nájezd střelce první branky Novotného. Ten si bere kotouč, najíždí zeširoka a chladnokrevně prostřeluje brankáře Kučeru. Domácí překvapivě poráží favorita a získávají cenné dva body. Další těžké utkání čeká vimperské hokejisty v sobotu 11.10. v Písku. Děkujeme fanouškům za podporu. 

 

 

Foto: Zdeněk Formánek