Úspěšná sezóna odchovanců HC Vimperk

Úspěšná sezóna odchovanců HC Vimperk

 

 

Hokejová sezóna ve Vimperku skončila již před několika týdny,ale někteří odchovanci HC Vimperk bojovali o mety nejvyšší v různých soutěžích až do jejich vyvrcholení v nedávných dnech.

 

Největšího úspěchu dosáhl v barvách Třineckých ocelářů brankář Šimon Hrubec(r.91),když jako golmanská jednička byl nedílnou součástí týmu,který ovládl play-off hokejové extraligy a po několika letech vybojoval mistrovský titul pro Třinec.

IMG-20190520-WA0003

Skvělé výkony v extralize posunuly Šimona Hrubce do nominace národního týmu ČR pro právě probíhající mistovství světa na Slovensku.Zde nastoupil do utkání proti Norsku a svým spolehlivým výkonem přispěl k vítězství 7:2.Tato velice úspěšná sezóna byla pravděpodobně poslední v české extrelize a nyní má namířeno na zahraniční angažmá.

 

 

 

I další vimperský odchovanec zvedl nad hlavu pohár za vítězství v soutěži. Daniel Schwamberger(r.95) byl členem týmu Ravensburg Tower Stars, který zvítězil ve druhé nejvyšší soutěži v Německu -DEL 2.

IMG-20190506-WA0001

 

Jeho mladší bratr Tomáš Schwamberger dovedl jako kapitán svůj tým HC Sparta Praha do finále juniorské etraligy,kde bohužel nestačili na juniory z Třince ,ale i stříbrná medaile je zatím životním úspěchem.

 

Ve stejné soutěži vybojoval bronzovou medaili Jan Slanina,hráč HC Škoda Plzeň.Za reprezentaci ČR 17 odehrál čtyři zápasy.Ve stejné reprezentační kategori odehrál deset zápasů Martin Janda(HC Mountfield Hradec Králové).

 

V dorosteneckých soutěžích největšího úspěchu dosáhl Martin Böhm, hrající za HC Bílí Tygři Liberec.Zisk titulu dorosteneckého mistra ČR je obrovský úspěch a též velká motivace do slibně se rozvíjející kariéry,ve které se již může pochlubit pravidelnými starty za reprezentační tým ČR 16.

 

V dorostenecké extralize se též podařil týmový úspěch dalšímu odchovanci Matěji Havlíčkovi.Hráč HC Mountfielfd Hradec Králové slaví bronzovou medaili.

 

Ve stále populárnějším dívčím a ženském hokeji se pomalu prosazuje vimperská rodačka Lucie Eignerová.Na nedávno skončeném Evropském poháru v Příbrami vybojovala útočnice bronzovou medaili.Tento turnaj je považován za neoficiální mistrovství Evropy dívek do 16 let.

eignerova

foto: Facebook, Česká hokejová reprezentace žen do 16 let

 

 

zdroj:HC Vimperk 

{jcomments off}