Mistrovství ČR : Boží Dar

 

 

Josef Kadlec a Šimon Pavlásek jsou mistry republiky v teamsprintu!

 

 

 

 

        Předposlední závody ČP a MČR v běhu na lyžích se tentokrát konaly na Božím Daru v areálu Jahodová louka. Dorostence
a dospělé lyžaře řádně prověřily místní náročné tratě a těžké sněhové podmínky, ale i drsné počasí. V pátek byly na programu intervalové závody klasicky v rámci Českého poháru, o víkendu se pak jelo Mistrovství ČR ve štafetách. V sobotu teamsprint dvojic klasicky a v neděli pak standardní štafety volně. Z našeho oddílu Fischer Ski klub Šumava Vimperk se závodů zúčastnilo celkem 13 závodníků a přivezli jsme spoustu krásných výsledků.

 

 

     20190308120328 024  Nejprve v pátek v rámci ČP se na pódium probojovali: mladší dorostenka (4km klasicky) Anežka Honsová na 3.místě. Mladší dorostenci (5km klasicky) Tonda Honsa – 3.místo a Lukáš Kalivoda 4.místo, ve starším dorostu (7km) obsadil Šimon Pavlásek druhé místo, dále v juniorkách (7km) byla Adéla Nováková třetí a Tereza Řezníková čtvrtá, shodně čtvrtý byl také junior Jakub Švejda na 15km klasicky.

 

  

       V sobotu pokračovalo náročné klání atraktivními teamsprinty klasicky
i s trochou té mazací loterie, když se těsně před závody oteplilo a narychlo se měnila „máza“ na klistry. 
V mladším dorostu si pro bronzové medaile dofinišovali Lukáš Kalivoda s Antonínem Honsou.

 

 

       Nejlepší výsledek víkendu pro náš klub se zrodil v kategorii staršího dorostu, kde si po výborném výkonu obou členů dvojice Josefa Kadlece a Šimona Pavláska dojeli hoši pro překvapivé zlato a titul Mistra ČR. Naše juniorky Adéla Nováková a Tereza Řezníková byly ve společné kategorii s ženami čtvrté, junioři Josef Tischler s Jakubem Švejdou opět ve společné kategorii s muži skončili na osmém místě.

 

  

       V nedělních „velkých“ štafetách se nám v dorosteneckých kategoriích za vydatného deště již tolik nedařilo – mladší dorostenci 9. místo (Kalivoda, Řezník, Honsa), starší dorostenci 6.místo (Kadlec, Pavlásek, Holoubek). O to výraznější byl výsledek v kategorii žen ( Nováková, Řezníková, Honsová), kde naše štafeta obsadila druhé místo hned za vítěznou Jilemnicí. Muži pak dojeli na sedmém místě ( Švejda, Vachuta, Tischler).

 

 

        Závěrečné závody ČP a MČR se pojedou 23. a 24. března na Horních Mísečkách a na programu je nordic sprint volně
a hromadné starty na dlouhé tratě klasicky. Držíme našim závodníkům palce, aby jim vydrželo pevné zdraví a dobrá forma i do tohoto finále. I zde nás jistě čeká opět mnoho zajímavých soubojů v jednotlivých kategoriích, ale i v celkové soutěži hodnocení týmů. Tam náš klub v hlavní seniorské kategorii bude hájit zatím senzační druhé místo v soutěži smíšených družstev!!  

 

  

 Zbyněk Pavlásek

 

{gallery}Jitka/brezen/bozi_dar{/gallery}

 

{jcomments off}