Československé hokejové legendy ve Vimperku

Československé hokejové legendy se setkaly s vimperskými hokejovými fanoušky

 

DSC 0038

 

 

     Mistr světa z roku 1977 a stříbrný medailista z Kanadského poháru v roce 1976, plzeňská hokejová legenda Bohuslav Ebermann navštívil Vimperk a v pátek 25. ledna v sále Městského kulturního střediska besedoval s místními fanoušky.

 

     Společnost mu dělali nejen jeho celoživotní kamarádi z plzeňského dresu, obránci Karel Trachta (mistr ČSSR a Duklou Jihlava) a Jiří Neubauer (stříbrný ze světového šampionátu v roce 1974), ale také budějovický Jaroslav Pouzar, který je dvojnásobným světovým šampionem a trojnásobným držitelem Stanley Cupu. Dalším do party byl i vimperský Zdeněk Švejda, který hokejově vyrůstal v Plzni, než se přes slovenskou Dubnici dostal do šumavského Vimperka.

 

     „Strávili jsme bezvadný večer, kdy hráči seděli na jevišti, vyprávěli vzpomínky na svou jedinečnou kariéru. Diváci se následně ptali na to, co je zajímalo,“ popisuje za organizátory Vojtěch Huřík ml. Ten je funkcionářem místního hokejového klubu a aktuálně i autorem výstavy fotografií, která je umístěna ve foyer Městského kulturního střediska.

 

     Po skončení besedy, která trvala více než dvě hodiny a během níž se na plátno promítaly fotky a videa z bohaté kariéry legendárních hokejistů, všichni podepisovali příchozím knihu Plzeňský expres, kterou sepsal vimperský novinář Pavel Pechoušek. Ten byl v sezóně 2015/2016 mluvčím klubu HC Škoda Plzeň, kniha vyšla jako dárek k 70. narozeninám Bohuslava Ebermann, které oslavil v září minulého roku. Jeho vzpomínky tvoří první polovinu knihy, v té další na společné působení vzpomínají jeho spoluhráči z plzeňského dresu – mj. i Karel Trachta a Jiří Neubauer, ale i hráči, kteří společně s ním oblékali reprezentační dres – vedle Jaroslava Pouzara, například i Vladimír Martinec, Jiří Novák, Jiří Bubla, ale i legendární gólman sovětské sborné Vladislav Treťjak.

 

     Moderátorem vimperského večera byl Roman Hajník. „I pro mě to byl zvláštní zážitek. Dva hokejoví mistři světa ve Vimperku. Předpokládám, že podobná příležitost se zase jen tak nebude opakovat,“ uzavírá Hajník.

 

(HC Vimperk) 

 

Foto:Zdeněk Formánek

 

{gallery}vimperk/2019/foto_zdenek_formanek/leden/beseda_vojta/{/gallery}

 

{jcomments off}