straka

Trafika ODS pro pana Pechouška?

Trafika ODS pro pana Pechouška?

 

I tak by se dalo nahlížet na Smlouvu o spolupráci mezi Městem Vimperk a Mgr. Pavlem Pechouškem, bývalým tiskovým mluvčím CHKO a NP Šumava a pravou rukou jejího předešlého ředitele Mgr. Jiřího Mánka.

Na posledním zastupitelstvu ji prezentoval místostarosta Vimperku pan Ing. Jiří Cais jako součást plnění volebního programu ODS i jeho samého ke zlepšení komunikace vedení města s občany.

 

Na jejím základu pan Pechoušek bude zajišťovat a zprostředkovávat prezentaci města na veřejnosti a v médiích, spolupracovat při vypracování a realizaci marketingové strategie pro oblast turistického ruchu včetně případné strategie rozvoje služeb pro uvedenou oblast. Dle své úvahy bude provádět i další činnosti mající za cíl pozitivní prezentaci města na veřejnosti a v médiích a zvýšení jeho atraktivity v oblasti cestovního ruchu. Konkrétně se tím především rozumí spolupráce při vedení facebookového profilu města, účast v redakční radě Vimperských novin, příprava a publikace příspěvků tamtéž, organizace tiskových konferencí, sepisování tiskových zpráv a komunikace s novináři. To vše za 16.600,- Kč + DPH měsíčně, tedy pokud to stihne za méně či nanejvýš 83 hodin měsíčně. Pokud by si to vyžádalo více času, lze vyjednávat o navýšení odměny.

Pro své kamarády z vimperské ODS i pro město to pan Pechoušek rád udělá, zvláště když po svém uvolnění z místa tiskového mluvčího CHKO a NP má dost času. Také tím uleví některým stávajícím pracovníkům města, kteří přinejmenším část jeho činností měli doposud na starost, a umožní jim o to radostněji a usilovněji pracovat na jejich dalších úkolech a přispěje tím ke zvýšení celkové efektivity práce městského úřadu.

Smlouva je uzavřena na dobu 6ti měsíců. Předčasná výpověď je možná.

 

Nevím, jak ostatní, ale já bych tu smlouvu dokázal skousnout asi jen tehdy, pokud by jejím hlavním cílem bylo naučit příslušné pracovníky úřadu, aby ty práce řádně a efektivně dělali sami.      

 

Milan Straka