Rábské léto s Floutkem, sokolníkem a topinkami

P1150899

Prázdninový čas je i časem, kdy se většina našich památkových objektů snaží přilákat návštěvníky na netradiční program. Nejinak je tomu i v případě největšího českého hradu – hradu Rabí.

Správa hradu si na letošní sezonu, kromě pravidelných prohlídek, připravila už tradičně bohatý program, se kterým se můžete seznámit prostřednictvím následujících řádků.

 

Už dlouhou dobu provází léto na Rabí dětský loutkový festiválek – Rábský floutek.

V letošním roce jsou v jeho rámci připravena čtyři představení divadel Buchty a loutky, Pnutí a Lokvar ve dnech 14.7., 28.7., 11.8. a 18.8.. Začátky představení jsou vždy v 15.00.

 

Mimořádný program na hradě bude ale zahájen už dřív a to 5. července, kdy je v 5.00 připraveno Svítání na hradě – romantická ranní prohlídka. Večer pak vystoupí Divadlo Rynek s komedií Manželství naruby.

 

 

Milovníci folku si mohou poznamenat datum 19.7. , kdy od 19.30 vystoupí Pavel Dobeš s Tomášem Kotrbou.

 

Tradiční Sokolník na hradě Rabí přijede 20. července – v hradním příkopu se opět představí Milan Zaleš se svými opeřenými svěřenci.

 

O víkendech 30.7. – 1.8. a 13.8 – 15.8. se představí Ateliér Radost s ukázkami drátenického řemesla a keramiky.

 

Divadlo Pnutí předvede 3.8. představení TrubaDůry aneb odspoda i shůry.

 

 

Po celou dobu letních prázdnin bude probíhat i už tradiční hradní Včelnice – představení se konají v 11.00, 14.00 a 16.30 každý den kromě pondělí.

Veškeré podrobnosti k programu, otevírací dobu ale i spoustu zajímavostí najdete na stránkách hradu.

 

DSC 0874

Text: doc, správa hradu Rabí

Foto: Antonín Šíma, Monika Mužíková