Konec výmluv?

NÁZOR KARLA BERÁNKA: Od pondělí 20. května mají všichni majitelé čtyřnohých štěkajících kamarádů v Luční ulici dva koše na psí exkrementy. Jeden koš je na začátku a druhý na konci ulice.

 

Musím touto cestou poděkovat paní Ing. Hejlkové a ocenit její přístup. Celé jednání, které jsem s paní inženýrkou měl ohledně odpadkových košů pro psy, trvalo 10 minut a opravdu, co slíbila, bylo splněno. Vím, že se o mně říká, že jsem nepřítel psů a že je nemám rád. Jak daleko jsou ale od pravdy všichni, kdo to o mojí osobě tvrdí. Mám psy rád, ale abych je tahal do panelového domu, ve kterém jsem jenom v nájmu, to si přece psi nezaslouží. Když člověk vidí každé jaro, jak to vypadá v naší ulici, a každému je to v podstatě jedno, do čeho šlape a jen nadává…

 

Kritizovat umí dnes kdekdo. V tomto jsme opravdu mistři. Ale co se zamyslet, proč tomu tak je a pokusit se věc napravit? Přeji si, nejen já, ale i ostatní ne-majitelé psů v naší ulici, že skončí výmluvy “nemáme zde pytlíky, koše, obec pro nás nedělá, vždyť platíme poplatky” a jiné úžasné výmluvy. Před vchody do domů je trávník proto, aby zde byla trocha zeleně, nikoli aby sloužil jako psí kadibudka.

 

 

Karel BERÁNEK

 

p1020038p1020039