Zamyšlení

NÁZOR VLADIMÍRA VÁCHY: Čas od času člověku přijde chvíle, kdy opustí všechno, co přináší každý všední den, a ponoří svoji mysl někam, pryč od reality. Pro někoho je to kniha, pro někoho procházka, kde je sám, hudba, kterou rád poslouchá. Je mu prostě dobře. Pro mě je třeba virtuální návštěva místa, kde jsem žil, než jsem se přestěhoval na Šumavu.

 

Otevřu si na internetu stránky toho místa, dívám se, co se tam děje, vzpomínám, jak to tehdy bylo za nás. To město je ve východních Čechách v Orlických horách a jmenuje se LETOHRAD. Proč to vlastně všechno povídám. Včera byla právě ta chvíle, kdy jsem se tam vrátil.A dnes ráno, když o tom přemýšlím se mi nutně dere na mysl porovnání nejen těch internetových stránek Letohradu, ale toho co obsahují. A říkám si, člověče, vždyť je to také pohraniční okres, město s 6 300 obyvateli a to město prostě žije! Když vidíte nabídku kulturních akcí, sportu (biatlonový areál s reprezentantem Moravcem, skvělý fotbal, hokejbal), různých nabídek a informací pro občany, podporu podnikání, prezentaci historie, prezentaci ‘Íčka’, nutně musíte srovnávat a ptát se: PROČ?

Vím, že v tomto pohledu hrají velkou roli emoce, vztah k místu, které máte rádi, ale přece jen. Zkuste se podívat na stránky Letohradu, nebo města, kde jste žili vy.

 

 

Vladimír VÁCHA