peseknove

Re-Reakce: Hra o děti?

 

 

Re-reakce na článek „Hra o děti?“

 

 

 

 

       No, moc se mi do toho nechce, ale musím reagovat na argumenty, které ve svém článku uvedl radní města pan Ing. Samek.

 

 

 

       Při podrobné prohlídce webu MěKS Vimperk marně hledám jakoukoli zmínku o konání akce, jejím průběhu či výstupu, nazvané: „Dětská noční komentovaná prohlídka Vimperka“, která se podle plakátu konala dne 14.5.2019. Mimo jiné poslední zdokumentovaná akce na webu MěKSu v sekci Novinky a události je ze dne 17.5.2019, a to Vimperský máj.

 

 

 

       Mám několik připomínek k souběhu akcí:

 

 

1. Příprava akce, jakou je Stezka odvahy, určitě zabere víc času, než je 1 měsíc, a přitom MěKS Vimperk oznamuje své akce vždy jen na jeden měsíc dopředu.

 

2. Spolek Vimpersko Stezku odvahy pořádal již loňský rok.otazky

 

3. Spolek Vimpersko oznámil termín konání akce již v dubnu 2019.

 

4. Není mi známo, že by měl MěKS Vimperk monopol na konání kulturních akcí ve Vimperku.

5. MěKS Vimperk na plakátu vyzýval k účasti dětí v kostýmech a dále jsou na plakátu zobrazena strašidla, čert …, tedy si dovolím tvrdit, že MěKS Vimperk se „inspiroval“ dle akce Stezka odvahy pořádané spolkem Vimpersko.

 

6. MěKS Vimperk je příspěvková organizace, kterou ročně město Vimperk dotuje částkou cca 4.500.000,- Kč,

 

7. Na dané akce, tedy Stezka odvahy a Dětská noční komentovaná prohlídka Vimperka, město Vimperk nepřispělo žádnému pořadateli ani spolku Vimpersko a ani MěKSu, který si plánuje akce a náklady hradí z celkové roční dotace.

 

8. Dovolím si tvrdit, že nepřidělení dotace ve výši 2.500,- Kč, kdy akce se zúčastnilo cca 500 lidi, což vychází 5,- Kč/na hlavu, nemá nic společného se souběhem akcí, ale že je to trest pro spolek Vimpersko za jejich další aktivity (např. iniciace petice proti změně územního plánu č. 2, tj. povolení výstavby třináctimetrového paneláku na Vodníku, kdy povolení výstavby současné vedení města enormně podporuje, a to až k údivu nadřízených krajských orgánů).

 

 

 

 

       Pane radní Ing. Samku, já jsem na rozdíl o Vás přesvědčen, že by město mělo pomáhat a podporovat spolky, které svoji činnost provádějí z jiných důvodů, než je pracovní náplň.

 

 

 

       Pane radní Ing. Samku, já si vážím práce lidí, kteří se snaží pro Vimperk, a zejména pro děti, pořádat podobné akce, ale je určitý rozdíl v tom, jestli to děláte dobrovolně s podobnými nadšenci a hlavně z vlastních zdrojů, anebo je to vaše povinnost a financování takové akce neřešíte, protože ji zahrnete do ročního vyúčtování městu.

 

 

 

        Pane radní Ing. Samku, nějak jste ve své reakci na můj článek opomněl tu skutečnost, že od dětí starších 6-ti let MěKS Vimperk vybíral za vstup částku 50,- Kč, je to hanba!

 

 

 

       A na odlehčení, pane radní Ing. Samku, jsem zvědavý, jak vysokou dotaci odhlasujete vašemu spolku Vimperk žije!, na akci Zažít Vimperk jinak. Asi se nebudete žinýrovat, co?

 

 

 

       Omlouvám se všem, které moje reakce na článek radního Ing. Samka pobouřila, ale jak jsem již uvedl, arogance moci je něco, co prostě nedám.

 

 

 

S přáním klidného konce prázdnin

 

 

Ing. Milan Pešek  

{jcomments off}