Oznámení o době a místě konání voleb

SUŠICE

  volby1

volby2

volby3

 

===========================================================================

VIMPERK

 

volbyvimperk1

 

 

volbyvimperk2

volbyvimperk3

 

 

 

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky 2013

 

 

 

Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se budou konat ve dnech
25. a 26. října 2013. V pátek 25. října 2013 se bude hlasovat od 14:00 do 22:00 hodin
a v sobotu 26. října 2013 se bude hlasovat od 8:00 do 14:00 hodin.

 

 

 

Voličem pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky je státní občan České republiky, který alespoň druhý den voleb dosáhl věku 18 let.

 

 

 

Ve dnech voleb bude zajištěna stálá služba na Městském úřadu ve Vimperku, Steinbrenerova 6, odboru vnitřních věcí, pro vydání občanského průkazu v případě, že volič bude mít doklad neplatný a není držitelem platného cestovního dokladu. Tento občanský průkaz má omezenou platnost jednoho měsíce od jeho vydání.

 

 

 

Nejpozději 1 den přede dnem voleb, tj. 24. října 2013 obdrží každý volič hlasovací lístky
do své domovní schránky. Spolu s nimi budou voličům doručeny informační letáky, které budou obsahovat informace potřebné pro realizaci volebního práva. V případě, že dojde k poškození nebo ztrátě hlasovacích lístků, může volič ve volební místnosti požádat okrskovou volební komisi o nové hlasovací lístky.

 

 

 

Volič může požádat ze závažných (zejména zdravotních) důvodů obecní úřad a ve dnech voleb okrskovou volební komisi o to, aby mohl hlasovat mimo volební místnost, a to pouze v územním obvodu volebního okrsku, pro který byla okrsková volební komise zřízena. V takovém případě okrsková volební komise vyšle k voliči 2 své členy s přenosnou volební schránkou, úřední obálkou a hlasovacími lístky. Požadavek o hlasování mimo volební místnost je možné nahlásit Ing. Veronice Čermákové, tel. 388 402 215.

 

 

 

Voličský průkaz

 

Volič, který je zapsán v seznamu voličů pro volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky vedeném Městským úřadem Vimperk a nebude moci volit ve volebním okrsku, pro který je tento seznam veden, může požádat o vydání voličského průkazu.

 

Voličský průkaz opravňuje voliče hlasovat v kterékoli volební místnosti na území ČR.

 

Volič může o vydání voličského průkazu požádat ode dne vyhlášení voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a to těmito způsoby:

 

  • osobně: pokud volič žádá osobně, není třeba, aby podpis na písemné žádosti byl úředně ověřen, neboť pracovník úřadu ověří totožnost z občanského průkazu nebo cestovního pasu. Osobní žádost musí být podána nejpozději 23. října 2013 do 16:00 hodin;

  • podáním:

    • žádost podaná poštou musí být doručena nejpozději 18. října 2013 a takovéto podání musí být opatřeno ověřeným podpisem voliče. Správní poplatek
      za ověření podpisu se neplatí.

    • žádost podaná v elektronické podobě (e-mailem) musí být doručena nejpozději 18. října 2013 a musí být podepsána uznávaným elektronickým podpisem voliče. To samé platí pro žádost zaslanou prostřednictvím datové schránky.

 

Voličské průkazy se předávají nejdříve 15 dnů přede dnem voleb (tj. od 10. října 2013) osobně voliči nebo osobě, která se prokáže plnou mocí s ověřeným podpisem voliče žádajícího o vydání voličského průkazu, anebo se voliči zašle na adresu uvedenou v žádosti.

 

Při ztrátě nebo odcizení voličského průkazu nelze vydat duplikát!!!

 

Žádost mohou žadatelé zasílat na adresu: Městský úřad Vimperk, odbor vnitřních věcí, Steinbrenerova 6, 385 17 Vimperk nebo žádat osobně na odboru vnitřních věcí, II. patro
u Ing. Veroniky Čermákové, tel.: 388 402 215 (vzor žádosti najdete v adresáři „Volby“
na stránkách města www.vimperk.cz)

 

 

 

Možnost volit v nemocnici nebo obdobném zařízení

 

V případě, že lze předpokládat, že bude volič dlouhodobě v nemocnici nebo obdobném ústavu a zařízení a bude tam i v době voleb do Poslanecké sněmovny v roce 2013, osoba stojící v čele tohoto zařízení by měla voliče informovat o možnosti zápisu do zvláštního seznamu voličů, na základě kterého by potom mohl uplatnit své volební právo.

 

Pokud bude mít volič zájem o zapsání do zvláštního seznamu voličů, pak osoba stojící v čele příslušného zařízení předá písemně jeho údaje Městskému úřadu ve Vimperku a to nejpozději 18. října 2013 do 14:00.

 

V případě krátkodobého pobytu může volič požádat o vydání voličského průkazu a to nejlépe prostřednictvím osoby stojící v čele příslušného zdravotnického či obdobného zařízení.

 

Voliči hospitalizovaní v době mezi odevzdáním údajů do zvláštního seznamu (tj. od 18. října 2013 od 14:00 hod.) a uzavřením stálého seznamu voličů (tj. do 23. října 2013 do 16:00 hod.), mohou hlasovat pouze na voličský průkaz.

 

Voliči, který je v nemocnici nebo v obdobném zařízení, a není zapsán ve zvláštním seznamu voličů nebo nemá voličský průkaz anebo nemá trvalý pobyt v okrsku, kde se nemocnice nebo obdobné zdravotnické zařízení nachází, nemůže okrsková volební komise umožnit hlasování.

 

 

 

Zásady hlasování

 

Volič po příchodu do volební místnosti prokáže svou totožnost a státní občanství České republiky platným občanským průkazem anebo platným cestovním, diplomatickým nebo služebním pasem České republiky, anebo cestovním průkazem (dále jen “cestovní pas”). Neprokáže-li volič svou totožnost a občanství České republiky nebude mu hlasování umožněno. Je tedy nezbytné, aby volič měl u sebe platné doklady k prokázání své totožnosti.

 

Přímo ve volební místnosti obdrží volič od okrskové volební komise úřední obálku, případně
i nové hlasovací lístky. Poté vstoupí volič do prostoru určeného k úpravě hlasovacích lístků. Pokud se volič neodebere do prostoru určeného k úpravě hlasovacích lístků, nebude mu hlasování umožněno.

 

V prostoru určeném pro úpravu hlasovacích lístků vloží volič do úřední obálky
1 hlasovací lístek. Na hlasovacím lístku, který vkládá do úřední obálky, může přitom zakroužkováním pořadového čísla nejvýš u 4 kandidátů uvedených na témže hlasovacím lístku vyznačit, kterému z kandidátů dává přednost. Jiné písemné úpravy hlasovacího lístku nemají na posuzování hlasovacího lístku vliv.

 

Neplatný je hlasovací lístek, který není na předepsaném tiskopise, který je přetržený, a který není vložen do úřední obálky. Poškození nebo přeložení hlasovacího lístku nemá vliv na jeho platnost, pokud jsou z něho patrny potřebné údaje. Hlas voliče je neplatný, je-li v úřední obálce několik hlasovacích lístků.

 

Po opuštění prostoru určeného pro úpravu hlasovacího lístku hlasuje volič tak, že úřední obálku vloží před okrskovou volební komisí do volební schránky.

 

Každý volič hlasuje osobně, zastoupení není přípustné. Za voliče, který není schopen vložit úřední obálku s hlasovacím lístkem do volební schránky, může tak učinit jiný volič, nikoliv však člen okrskové volební komise.

 

 

 

S případnými dotazy se můžete obracet osobně nebo telefonicky na Městský úřad Vimperk, odbor vnitřních věcí, na Ing. Veroniku Čermákovou, tel.: 388 402 215, 724 176 544 nebo
na p. Miroslava Váchu, tel.: 388 402 224.

 

 

 

 


 

O Z N Á M E N Í

o d o b ě a m í s t ě k o n á n í v o l e b d o Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

 

Starosta města Sušice podle ust. § 14c písm.a) zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu ČR a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů,

 

oznamuje:

 

 

  1. Volby do Poslanecké sněmovny (dále jen „PS“) Parlamentu ČR se uskuteční

v pátek dne 25. října 2013 od 14.00 do 22.00 hodin

v sobotu dne 26. října 2013 od 8.00 do 14.00 hodin

 

 

  1. Místem konání voleb do PS v městě Sušici jsou okrsky uvedené v oznámení o stanovení místa konání voleb do PS Parlamentu ČR.

 

 

3. Voliči bude umožněno hlasování poté, kdy prokáže svou totožnost a státní občanství a další potřebné údaje k nerušenému průběhu voleb.

 

 

4. Pokud volič neobdržel hlasovací lístky (do 24.10.2013), bude mu sada hlasovacích lístků vydána ve volební místnosti.

 

 

5. Každý volič se musí před hlasováním odebrat do prostoru určeného k úpravě hlasovacích lístků, jinak mu okrsková volební komise hlasování neumožní.

 

 

  1. K zajištění pořádku ve volební místnosti a důstojného průběhu hlasování je každý povinen uposlechnout pokynů předsedy okrskové volební komise.

 

 

 

V Sušici dne 13. září 2013

 

 

 

Bc. Petr Mottl

starosta města Sušice

 

 

 

 

 

O Z N Á M E N Í

 

o stanovení místa konání voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR

 

Pro volby do PS Parlamentu ČR konané dne 25.10. a 26.10. 2013 oznamuje starosta města Sušice podle ust. § 14c písm. a) zákona č. 247/1995 Sb., o volbách do Parlamentu ČR, místa konání voleb na území města Sušice:

—————————————————————————————————————–

číslo voleb. volební místnost, vymezení okrsku:

okrsku adresa

===================================================================

 

1. klubovna OV Albrechtice, osady Albrechtice, Záluží,

Albrechtice 7 Milčice, Humpolec.

 

 

2. penzion Volšovka, osady Červené Dvorce, Vol-

Volšovy 42 šovy, Dolní Staňkov,

Nuzerov, Stráž.

 

 

  1. klubovna bývalé školy Chmelná, osada Chmelná.

Chmelná 40

 

 

  1. klubovna hasičské zbrojnice Sušice, B. Němcové, K Čapka,

Na Hrázi 1, Sušice Kaškova, Na Hrázi, Na Tr-

žišti, Na Výsluní, Na Ště-

betce, Pod Vodojemem, Sa-

dová, Tichá, Tylova, U Pa-

pírny, Volšovská 856 – 861.

 

 

  1. velká zasedací síň MěÚ Sušice, Americké armády, Bašta,

nám. Svobody 138, Sušice Havlíčkova, Kostelní, Vodní,

Klostermannova, Mostní,

nám. Svobody, Poštovní,

T.G. Masaryka, V Brance,

Lerchova, Na Fufernách,

Na Valše, Nerudova,

Ostrovní, Příkopy, Zahradní.

 

 

6. budova gymnázia, Chelčického, Gabrielova,

Fr. Procházky 324, Sušice Husovo nám., Jeronýmova,

Studentská, Villaniho, Pravdova,

V Rybníčkách, Žižkova,

Fr. Procházky, Sirkařská 981-986.

 

7. jídelna SOŠ a SOU, J. Jáši, J. Palacha, 5. května,

U Kapličky 761, Sušice Na Svahu, Pod Antonínem, Pod

Svatoborem, U Kapličky, Sme-

tanova, Pod Rozhlednou.

 

 

8. ZŠ T.G. Masaryka, Alšova, Bezručova, Chmelenská,

Dr. Ed. Beneše 129, Sušice Hluboká, Dlouhoveská, Krátká,

Hájkova, Dr. Ed. Beneše,

K Vyhlídce, Mariánská,

Mánesova, Na Burince,

Na Kateřince, Na Stráni,

Nad Lípou, Nuželická,

nábř. Jana Seitze, Palackého,

Pod Kalichem, Pod Kalovy,

Pod Nebozízkem, Pod Skálou,

Pod Nemocnicí, Pod Stráží,

Trocnovská, Táborská,

U Rocha,

osady Vrabcov, Divišov, Rok.

 

 

9. Mateřská škola Družstevní, Mírová, Luční,

Smetanova 1095, Sušice Na Palouku, Osvobození,

Pod Viničkami, Stupkova,

ČSLA, V Lukách, Scheinostova,

Sirkařská 971 – 980, Okrouhlá.

 

 

10. Internát SOŠ a SOU, Křičkova, Na Vojtěšce,

Volšovská 1139, Sušice U Rybníka, U Vodárny,

U Koupaliště, Kaštanová,

Volšovská mimo 856-861

Pod Lesem, Břetislava Pojara.

 

 

  1. Úřad práce, Hrádecká, Otavská,

Nádražní 1226, Sušice Nádražní, Nová,

Pražská, V Drahelinkách,

V Hrůbatech, Šumavská.

 

 

 

V Sušici dne 13.září 2013

 

Bc. Petr Mottl

starosta města Sušice