Zubní pohotovost: tento způsob boje…

GLOSA NA AKTUÁLNÍ TÉMA:

Výsledek čtvrtečního jednání mezi krajem a zubaři ukázal, že dohoda možná je a že pacienti nebudou vystaveni větším obtížím při  cestování za stomatologickým ošetřením v akutních případech mimo ordinační hodiny. Nakolik jednání ovlivnila poměrně bouřlivá reakce veřejnosti, která neváhala a okamžitě začala sepisovat petici za zachování pohotovosti v regionu, je těžké odhadnout, jisté ale je, že pokud by k domluvě v dohledné době nedošlo,  čelily by obě strany, ale zejména kraj a jeho volení představitelé, hlasité nespokojenosti svých voličů. Nabízí se tedy otázka o pravém důvodu rozhodnutí o zrušení a v rekordně krátké době (co se úředních jednání týká) opět o obnovení stomatologické pohotovosti v tak rozsáhlém regionu. Dočkáme se ještě letos dalších podobných  “vhodně viditelných počinů”?

 

“Od 1. února 2014 bude o víkendech a svátcích od 8 do 12:00 hodin zubní pohotovost vždy v jedné ze zubních ordinací na Klatovsku nebo Domažlicku,” informovala mluvčí Krajského úřadu Plzeňského kraje Alena Marešová.

Informace o aktuální službě zubní pohotovosti najdou lidé na webových stránkách České stomatologické komory v sekci zdravotnictví, na webu krajského úřadu v záložce zdravotnictví.

Od 1. září 2014 bude zubní pohotovost fungovat na jednom místě, a to v nově otevřené stomatologické ordinaci v Klatovské nemocnici.” (http://plzen.idnes.cz)

 

Závěr? Protentokrát ‘vyhráli’ pacienti.  Pocit? S dovolením s vypůjčenými slovy klasika:
“Tento způsob  boje, zdá se mi poněkud nešťastným…”

 

-kosa-