Ocenění předal náměstek policejního prezidenta

Wellness & Sport Hotel Šumava patří do sítě Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra. Za uplynulé dva roky si hotel získal prestiž a uznání a odehrávají se zde některé z klíčových událostí spadajících pod ministerstvo. Nejen sportovní, které se i vzhledem ke zřizovateli nabízejí a které sem přivádějí známé české sportovce světové úrovně, ale i společenské a služební. Takovou bylo například i červnové předávání ocenění příslušníkům úřadu služby kriminální policie a vyšetřování Policejního prezidia ČR (dále jen úřad).

 

Cílem červnové akce Policejního prezidia zde na Šumavě bylo mimo uvedeného předání ocenění především proškolení příslušníků úřadu k zákonu o obětech trestných činů, vyhodnocení činnosti úřadu za I. pololetí kalendářního roku 2013 a realizace prověrek fyzické způsobilosti. Uvedené aktivity jsou zahrnuty do IMZ – Instrukčně metodického zaměstnání úřadu, který celou akci zajišťoval.

 

V rámci IMZ, jehož se účastnili pouze příslušníci úřadu a jeho zaměstnanci, byly předány služební medaile Policie ČR:
– medaile „Za věrnost III. stupně” čtyřem příslušníkům úřadu, za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých služebních výsledků a déle jak 10 let trvání služebního poměru,
– medaile „Za věrnost II. stupně” čtrnácti příslušníkům úřadu za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých služebních výsledků a déle jak 20 let trvání služebního poměru,
– medaile „Za věrnost I. stupně” jednomu příslušníkovi úřadu, za dlouhodobé a iniciativní dosahování velmi dobrých služebních výsledků a déle jak 30 let trvání služebního poměru,, které na návrh
– „Za zásluhy o bezpečnost” jedenácti příslušníkům úřadu, za výjimečně náročné zadokumentování závažné trestné činnosti,
– Čestná medaile” čtyřem příslušníkům úřadu, za trvalý přínos, budování a prosazování dobrého jména Policie ČR.
Vybraní příslušníci obdrželi také kázeňskou odměnu a dvěma policistkám úřadu byl předán věcný dar.

 

Vyznamenaným byla udělena ocenění policejním prezidentem plk. Mgr. Martinem Červíčkem, převzali je z rukou náměstka policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování plk. JUDr. Václava Kučery a ředitele úřadu plk. Bc. Milana Pospíška, MSc.

 

Proč bylo IMZ tentokrát situováno do hotelu Šumava?
„Hotel Šumava jednak splňuje naše požadavky co se týká kapacity a vhodných reprezentačních prostor, v nichž mohlo proběhnout jak samotné školení, tak i dekorování oceněných. Areál rovněž disponuje dostatečným sportovním zázemím a vybavením k realizaci fyzických prověrek,”vysvětlil plk. Pospíšek

 

Průběh a zajištění realizace celé akce zhodnotili ředitel úřadu i jeho kolegové a ostatní přítomní velmi pozitivně. Jak také později potvrdili, shodli se na tom že nejen prací živ je člověk a že taková setkání, provázená poděkováním lidem za práci a následně společně prožitou chvílí, kde se nejen pracuje, jsou velmi potřebná. Rozhodně se chtějí sem, do hotelu Šumava, brzy vrátit.

 

„Je pro nás poctou, že si k nám našly cestu i tak významné akce, jakou byla právě tato, říká ředitel hotelu Bc. Jaroslav Hranička a dodává, že služby Wellnes & Sport hotelu poskytují stejný komfort všem klientům bez rozdílu. Za poslední dva roky udělal hotel pořádný krok vpřed. Dostal se na vysokou úroveň mezi zařízeními MV, ale zároveň je dostupný a otevřený běžné klientele, nejen té služební. O zajištění moderního atraktivního provozu se jeho ředitel stará společně s provozní hotelu Bc. Evou Korcovou tak, aby každý z hostů našel v Amálině údolí něco, pro co se bude rád vracet.

 

„Snažíme se o vytvoření vysoce komfortního a přitom přívětivého, jak cenami tak službami, prostředí, kde mohou trávit svůj čas rodiny s dětmi, sportovci, rekreanti, jsme připraveni i na takové akce jakou byla právě služební aktivita Ministerstva vnitra,” dodává Eva Korcová.

 

„Stavíme na osvědčených a přitom stále moderních modelech, jako je komplexní péče, výborná kuchyně, rozšířené doplňkové sportovní i relaxační aktivity a vstřícný přístup k našim hostům. Věřím, že v tom se nemůžeme splést, pouze je zdokonalovat” doplňuje ředitel hotelu.

 

Jednou z dalších služebních akcí, pro kterou byl hotel Šumava vybrán, je projekt Nadace policistů a hasičů. Nadace je neziskovou organizací snažící se zabezpečit důstojné  životní podmínky pro děti policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby a pro bývalé policisty a hasiče těžce zdravotně postižené následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby.

 

„V rámci tohoto projektu u nás stráví na konci srpna týden rodiny s dětmi, které bohužel ztratily manžely a otce při výkonu služby. Věřím, že na pobyt u nás budou rádi vzpomínat a my tak velmi rádi podpoříme práci nadace,” uzavírá Bc. Jaroslav Hranička.
(PR)

{gallery}susice/2013/srpen/medaile_spravne/{/gallery}