Příběh Kubíka

Příběh Kubíka

O nemocném Kubíkovi z Bukovníka, jemuž by pomohla léčba v Klimkovicích, informoval minulý týden Klatovský deník.

Na speciální program Klim-Therapy, je zapotřebí sehnat ještě více než 28 tisíc korun. Někomu taková částka  nestojí ani za řeč, pro rodiče čtyř dětí, kteří chtějí svému synkovi dopřát léčbu jež by zmírnila následky dětské mozkové obrny, nedosažitelná. Podle slov primáře klimkovické léčebny  by metoda měla chlapci pomoci  lépe se orientovat, vnímat prostor a zlepšovat koordinaci pohybů.

V reakci na dotazy čtenářů jak a kam pomoci, uveřejňujeme  dostupné informace:

Léčba vyjde celkem na 46 tisíc korun, zdravotní pojišťovna ji bohužel nehradí. Rodiče Kubíka se rozhodli udělat pro svého syna maximum a obrátili se proto  i na veřejnost. Přispět lze dvěma způsoby:

otevřená srdce

Sbírkou plechovek, která může pomoci nejen Kubíkovi, ale i autistickému Honzíkovi. Plechovky je možné odevzdávat do nádob umístěných v sušických školách, nebo ve mlýně v Hrádku u Sušice. Výtěžek z jejich prodeje pomůže oběma dětem.

Druhou možností je příspěvek na účet Konta BARIÉRY  – nejen Kubíkův příběh, včetně informací o možnosti jak pomoci, najdete ZDE.

Vzhledem k tomu že nejde o veřejnou sbírku, není možné přímo zveřejnit číslo konta. Ale na výše uvedeném odkazu, na stránkách Nadace Charty 77 – Konto Bariéry, se dozvíte vše potřebné.

-denik, red-