Bez pohybu to prostě nejde

Cukroví, plný stůl, ‘gaučink’ u pohádek…. jo, to byly Vánoce! A na nový rok předsevzetí – tak ty vánoční kila zase pěkně shodím. Ale lehce se řekně, hůř udělá, pokud zrovna nejste vrchoový sportovec v tréninku nebo těžce fyzicky pracující, kteří trvdí “jde to samo”.

 

Zapomeňte na ‘chemické’ diety typu “zázračná pilulka a do týdne jste o tři kila lehčí. No to ano, ale tak v peněžence. Zeptejte se  těch, kteří problémy s váhou nemají, lékařů, trenérů fitness. Všichni vám řeknou (nebo určitě 9 z 10), že bez pohybu a správného jídelníčku to prostě nepůjde.

 

Sám (sama ) doma – ruku na srdce, kolik z nás  své předsevzetí vezme vážně a vydrží? A kolik z nás si řekne že zítra je taky den a dnešek ještě vynechám, protože mám jinou práci (a ‘zítra’ se to opakuje) . Navíc většina potřebuje poradit, aby vynaložená námaha přinesla ten správný efekt.

 

Tip jak na to a ještě s muzikou a zábavou: oblíbeným a stále vyhledávaným sportem je spinning. Podle odborného výkladu: skupinové cvičení na stacionárním kole, provozované s hudbou podle metodiky firmy Mad Dogg Athletics Inc. Při klasickém spiningu  díky zapojení velké svalové skupiny během 45 minut spálíte 500-800 kcal.

 

Ke splnění předsevzetí  už stačí jen krok (vlastně čtyři) – přijít na hodinu, vyzkoušet, naplánovat a dodržovat.  Spinning v Sušici (od ledna ve správě  organizace Sportoviště města Sušice) pod vedením kvalifikovaných lektorů najdete nově ve sportovní hale SOŠ a SOU u sídliště Kaštanová. Na své si přijdou začátečníci, pokročilí i náročnější sportovci, kteří si chtějí udržet kondici.

 

Na adrese http://sportoviste-susice.isportsystem.cz/  si vyberte si svého lektora  a můžete začít. Těšit se můžete na nově zrekonstruovaný prostor, kvalitní zvukový systém a příjemné prostředí.

 

Nejen ke splnění předsevzetí přejeme dostatek motivace, spoustu zábavy, hodně ujetých kilometrů a hlavně spokojenost  a radost z pohybu!
(red)