OBRAZEM: 3. Sportovní ples města Sušice

DSC 4586

 

 

Po létech se holky sešly a vzpomínaly na svá dorostenecká léta, na to jak cvičily v Sokole na bradlech a říkaly si, že by to taky ještě jednou pěkně chtěly “rozject”.. “To víš, Maruš, ale už to nejni vono, přeci jen sme  maličko ztuhlý…”  “Ale  di Bětko, dyk to nejni žádná věda, trochu se kroutit na tyhlecty jejich moderní dum-dum. Poď, deme na to!”

 

Jak řekly, tak udělaly a předvedly parádní show (s maličkou podporou ‘urychlovače krevního oběhu z rukou zdravotního dozoru). Děvčata z oddílu ASPV (asociace Sport pro všechny) při TJ Sušice svým kostýmy a svým vystoupením pobavily publikum na 3. Sportovním plesu měta Sušice, který se odehrál tuto sobotu v Sokolovně.

 

DSC 4590

 

 

 

Skvělá atmosféra panovala v sušické Sokolovně  hned od začátku, kdy bylo,  po zahájení moderátorkou Zuzanou Navrátilovou, na programu odvážné vystoupení cvičenců TJ Sokol.

Plný sál zatleskal v průběhu večera nejen oceněným sportovcům, kteří dosáhli v roce 2014 nejvýraznějších úspěchů ve svých disciplínách v soutěžích doma i v zahraničí, ale i děvčatům z volejbalového oddílu, které  publiku  předvedly  “volejbalovou rozcvičku”.

 

 DSC 4416

DSC 4547

 

 

V době mezi sportovními ukázkami se ale odehrávala nejdůležitější část večerního programu – poděkování za dosažené výsledky a reprezentaci oddílu a města Sušice těm “nej” sportovcům Sušicka.  Na jeviště si  cenu, z dílny Jana Gábora, z rukou starosty města Bc. Petra Mottla, Ing. Fartáka a M. Tůmy  přišli převzít:

 

Judoclub Sušice, o.s.

Aleš Zemen – kategorie: starší žáci, těžká váha; v roce 2014 startoval na 8 soutěžích, vybojoval celkem 7 medailí, na Českém poháru jednu zlatou, jednu stříbrnou a jedno 5. místo; na Mistrovství ČR družstev starších žáků, kde hostoval za SKP Benešov, vybojoval titul Mistr ČR, družstev starších žáků, z M ČR starších žáků si odvezl 2. místo

 

Klub vodních sportů

DSC 4456
Antonie Galušková
– překvapení sezony 2014 v žákovské kategorii do 14 let; i přesto, že byla v kategorii nejmladší, dokázala vyhrát sérii Českého poháru žáků a vyhrála i Mistrovství ČR. V roce 2014 se kvalifikovala do Českého poháru 2015 mezi třicet nejlepších žen ČR, kde bude startovat jako nejmladší závodnice. Poprvé v životě se postaví na start proti své starší sestře Karolíně i proti Štěpánce Hilgertové.

 

 

 

 

 

LAWN TENNIS CLUB Sušice

Jiří Kovářík – člen tenisového klubu v Sušici od roku 1959, kde hrál za žákovská a dorostenecká družstva, je také hráčem 1.ligy tenisu za Slavia Plzeň 12 let , trenér vrcholového tenisu a šéf juniorské československé reprezentace chlapců. Působil 12 let v Dánsku, kde trénoval Dánské seniorské a juniorské reprezentanty. Je až dosud předsedou LTC Sušice od roku 1998. Od Českého tenisového svazu dostal nejvyšší tenisové ohodnocení – plaketu Karla Koželuha Za zásluhy o rozvoj Československého a Českého tenisu.

 

TJ Sušice ASPV – Asociace sportu pro všechny

Zdeňka Růžičková – kvalifikovaná cvičitelka III. třídy všeobecné gymnastiky a zdravotní tělesné výchovy. Vede cvičení žen,ve kterém využívá moderní náčiní , hudbu a nové cvičební prvky.

 

TJ Sušice – atletika

Radka Hambergerová – získala na Mistrovství ČR – 2014 v atletice bronzovou medaili za třetí místo v hodu diskem juniorek. Dále byla v sezoně 2014 nejlépe bodující závodnicí družstva žen TJ Sušice, které potřetí za sebou obsadilo ve 2. atletické lize 3. místo.

 

TJ Sušice – kopaná

Ondřej Skrbek – skromný člověk, fotbalista TJ Sušice, její odchovanec; již v 16 letech nakoukl do “A”” týmu, kde je dnes jednou z opor zadních řad a celého týmu. V probíhající sezoně má na kontě dvě branky, další dvě přidal v přípravě, což je na pravého obránce slušná vizitka. Disponuje svou silnou vůlí a hlavně obětavostí, na konci podzimní části ho bohužel pozastavilo zranění. Nyní je však zpět a hodlá A tým zachránit v jarní části divize. Mimo působení v A týmu si chodí přidávat i s béčkem a céčkem a pomáhá v trénování straších žáků. Tohle vše zvládá jako nadprůměrný student místního gymnázia, za což si určitě uznání zaslouží.

TJ Sušice – lední hokej

Václav Pitel – byl dlouholetým hráčem TJ Sušice. 25 let se věnoval hokejistům TJ Sušice, kde vychovával další mladé hokejové naděje. Veškerý svůj volný čas věnoval svému synovi Richardovi, kterého tvrdou dřinou a pílí dovedl k mimořádným hokejovým úspěchům. V sezóně 2013-2014 se podílel velkou měrou k získání titulu pro svůj tým Stará garda Sušice, jako stále aktivní hráč. I když se již hokeji naplno věnovat nemůže, svůj tým neopustil a rozhodl se Starou gardu alespoň trénovat. Cíl byl jasný, obhájit titul z pozice trenéra. Zároveň letos slaví kulaté narozeniny, ke kterým gratulujeme a přejeme hodně zdraví a pevný led.

TJ Sušice volejbal

Čestmír Kříž – jak by se řeklo ve volejbalovém slangu: volejbalový dlouholetý nepřekonatelný blokař a smečař, úspěšný hlavní trenér mládeže, pořadatel tradičně kvalitních volejbalových turnajů a zakladatel sušické volejbalové soutěže.

 

JIKO Čácha

Petr Čácha – hned jak v roce 1992 založil firmu Jízdní kola Čácha, soustředil kolem sebe zkušené silničáře a nadějné bikery a inicioval vznik cyklistického oddílu JIKO Čácha Sušice. Od té doby v něm mají jezdci jeho týmu servisní podporu a zázemí (v průkopnických dobách MTB dokonce postavil pro několik závodníků prototypy sjezdového speciálu JIKO a letos dokončuje nový karbonový handbike – tj. tříkolku na ruční pohon pro jezdce Karla Pokorného.) Také jeho pořadatelská činnost má velkou zásluhu na rozvoji cyklistiky na Sušicku. V 90. letech pořádal dětské závody horských kol na Kalichu a oblíbené silniční závody – Šumavské okruhy a časovku na Modravu, která se jezdí dodnes. Dlouhá léta zajišťuje servis na Králi Šumavy. Oddílem prošlo přes 75 jezdců, mezi nimi i závodníci, kteří se dostali do profi pelotonu.

 

Strongman klub SušiceDSC 4492

Jiří Vytiska – průkopník Strongman sportu na Šumavě a zakladatel Strongman klubu Sušice, pořadatel závodů v extrémních silových disciplínách, strávil loňský rok poprvé mezi profesionály. Podařilo se mu získat 1. místo v profi soutěži v Kutné Hoře, celkově 4. místo v České profesionální lize Strongman 2014, 8. místo na Mistroství Evropy v Litvě – Vilnius, 9. místo na Světovém poháru Strongman Champions Leaque v Maďarsku.

 

 

Ski klub Sušice

Miroslav Toucha – dlouholetý člen výboru klubu a technické komise

 

Síň sportovní slávy města Sušice

Karel Sládek – Bratr Karel Sládek vstoupil do TJ Sokol Sušice začátkem šedesátých let, do oddílu volejbalu, kde se stal brzy předsedou oddílu a hlavním tahounem. V roce 1972 se stal členem  výboru a v  roce 1974 byl řádně zvolen předsedou. Tuto funkci vykonával až do roku 1990. Mimoto byl členem revizní komise ÚV ČSTV. V roce 1993 vstoupil do řad sokolů, kde vykonával funkci jednatele a hospodáře až do konce svého života.
 
Josef Švarc – Bratr Josef Švarc byl členem sušického Sokola od dětských let, i proto, že jeho tatínek byl dlouholetým předsedou organizace. V roce 1990, byl spoluobnovitelem Sokola Sušice. Nato byl zvolen do výboru Sokola, kde vykonával spolehlivě funkce jemu svěřené. V roce 2000 byl zvolen za Tělocvičnou jednotu Sušice do výboru župy Šumavské, kde působil až do konce života.

***

***

 

 

DSC 4521

Do ranních hodin, po skončení vyhlašování oceněných, dámské volence, tombole (mimochodem opět letos velmi zajímavé), udržovaly zábavu obě kapely – na jevišti v sokolovně Compact a v Tradičním KlOUbu Karavana Swingers Band.  

 

Oceněným sportovcům gratulujeme a přejeme hodně sportovního štěstí, s úctou nahlížíme do Síně sportovní slávy města, poděkování posíláme všem,  kteří se zasloužili o přípravu a zdařilou realizaci sobotního plesu.

 

Za rok na viděnou!

-as-

Foto: Vladan Strejc

 

{gallery}susice/2015/03_brezen/Kopie_sportovni_ples/{/gallery}