Vimperský cyklobus 2022

 

Vimperský cyklobus bude jezdit o prázdninách sedm dní v týdnu

 

 

       Vimperk (29.06.2022) Se začátkem prázdnin odstartuje třetí ročník úspěšného projektu ŠUMAVOU NA KOLE vimperským cyklobusem. Možnost vyrazit na výlet s kolem i bez kola do vzdálenějších míst Šumavy budou mít Vimperští a návštěvníci Šumavy po celé prázdniny, tedy od 1. 7. do 31. 8. 2022. Cyklobus pojede dvakrát denně, sedm dní v týdnu i o státních svátcích po trase Vimperk – Zdíkov – Stachy – Zadov – Churáňov – Kvilda – Borová Lada – Horní Vltavice – Strážný a zpět stejnou trasou. Na Kvildě na něj navazují cyklobusy na Bučinu nebo Modravu a Železnou Rudu. I přes nárůst cen pohonných hmot, zůstávají ceny jízdného stejné jako v předešlých letech. V cyklobusu platí celodenní Jihočeská krajská jízdenka JIKORD plus. Letos poprvé bude cyklobus zapojen do dopravního systému www.dopravanajihu.cz. Zde je po zadání čísla linky 370704 možné sledovat, kde se právě nachází a jestli jede na čas nebo má zpoždění. Kapacita cyklobusu je 20 míst k sezení a 20 kol. Větší skupiny osob je potřeba nahlásit den předem na tel. +420 605 200 002.

 

       Město Vimperk v letošním roce připravilo pro cestující cyklobusem propagační video se zajímavostmi v obcích na trase cyklobusu, možnostmi ubytování a stravování. Největším lákadlem ve Vimperku je opravená horní část Státního zámku Vimperk a Muzeum Vimperska, opevnění s Černou bránou, prohlídky městské zvonice na náměstí, okruh po vimperských památkách, hra na principu her únikových Steinbrenerova tiskárna ve sklepení staré radnice a Stezka lesních skřítků. Více o vimperských památkách se návštěvníci mohou dozvědět i díky audioprůvodci do mobilu SmartGuide.

 

       Na provoz cyklobusu přispívá ze svého rozpočtu město Vimperk, obec Zdíkov, obec Stachy, Česká unie sportu na Zadově, obec Kvilda, obec Borová Lada, obec Horní Vltavice, městys Strážný, obec Nové Hutě a obec Modrava. Projekt je podpořen částkou 251.617 Kč z rozpočtu Jihočeského kraje. Provoz cyklobusu zajišťuje vimperská společnost Švarctrans.

 

 

(Video přehrajete kliknutím na obrázek)

sumavou

 

 

Bc. Lenka Pechoušková
referent odboru školství, kultury a cestovního ruchu
Město Vimperk 

 {gallery}Jitka/rok2022/cerven/jizdn{/gallery}