Názor čtenáře “buďme rádi, co tu máme”

Buďme rádi, co tu máme

 

   Asi v tomto smyslu vyznělo 1.11.2021 veřejné zasedání zastupitelstva v Sušici, kde bylo, mimo jiné, na programu referendum a provozování nemocnice.

     Dovolím si napsat svůj názor na výsledek této schůze a dění kolem nemocnice z pohledu občana.

Nikdy se nesmířím s tím, jak v Sušické nemocnici postupně zanikalo jedno oddělení za druhým a nyní přišla na řadu i chirurgie.

     Ve slovech a postojích některých zastupitelů vidím pohrdání vůlí lidu. Vidím i pohrdání a nevděk i vůči lékařům a zdravotnímu personálu, kteří pro tuto nemocnici pracovali a dalo by se říci i pro ni dýchali. A jak se také říká: „ti aby se v hrobě obraceli“ nad tím, jak se v dnešní době zachází s majetkem, který se po více než století budoval. Dílo zkázy vykonala i společnost Penta, které zaprodali nemocnici též městští zastupitelé. Nyní se rýsuje, že lůžková chirurgie opravdu nebude, což naznačuje i paní hejtmanka Mauritzová.

     Tento ubohý stav, kdy je v provozu jen pár oddělení, zavinili lidé, kterým je politika, moc a peníze bližší, než zdraví a životy lidí. Tito lidé též zavinili, že v roce 2020 odešlo mnoho dobrých chirurgů a anesteziologů, kteří museli ze dne na den ukončit operativu. Nedoléčení pacienti byli buď přeloženi na jiná oddělení, nebo propuštěni domů. Tak se povedlo zlikvidovat chirurgii.

     Vážení, kteří jste se na tom všem podíleli, pamatujte, že šumaváci vám to nezapomenou. Zapíšete se do dějin tím, jak se vám postupně podařilo znehodnotit dříve tak vyhlášenou a dobrou nemocnici. Je to ostuda, pod kterou se podepsala většina sušického zastupitelstva.

 

                                                                                      

                                                                                      bývalá zdravotní sestra

                                                                                             (77 let)

{jcomments off}