Dej šanci kočce

 

DEJ ŠANCI KOČCE

 


Osvojte si jednu z koček, která čeká na vytoužený domov v sušickém útulku Šance pro kočku. Aktuální kapacity útulků jsou plné a tak se často stává, že nezbývá místo pro jiné, které jsou také bez domova. Na světě je mnohem víc koček, než milujících domovů. Útulky proto bojují s problémem přemnožení kastrací. Nemusíte se tedy bát, že u adoptovaných koček budete muset řešit nechtěná koťátka. 

Útulky jsou plné zdravých roztomilých a vychovaných koček, které se ocitly na ulici díky nedbalosti jejich majitelů, nebo díky jiným okolnostem. Mnoho lidí se zbavuje domácích mazlíčků, protože se rozvádí, stěhují anebo na zvíře již nemají čas a nechtějí se o něj starat. Každá kočka si zaslouží druhou šanci, třeba narazíte na svého budoucího parťáka v této nabídce:

 

benji

BENJI

Benjamínek se narodil u nás přivezené březí kočičce Denisce, která žila několik let na ulici v Nýrsku. Benjamínek se rád mazlí, rád vyvádí, všechno zkoumá, někdy i nervy lidí. Je to prostě správný kočičí kluk plný energie, který bude určitě doma potřebovat pořádně zaměstnat spoustou her a ideálně kočičím kamarádem nebo kamarádkou. Protože by byl úplně nejraději se ségrou Gracielkou, kterou má moc rád, poprosil by o domov pro oba. Hledá domov pouze uvnitř domu nebo bytu.

 

Aby

 

ABY

Abynka je přivezená z Chanovic, od majitelů, kteří zestárli a již nebyli schopni kastrovat a starat se. Aby je bohužel následek nekastrování a křížení v příbuzenské linii, je to minikočka a nikdy to jiné nebude, zornici jednoho oka má trvale poškozenou neléčenými záněty a na toto oko nevidí. Nic z toho jí nebrání řádit a dovádět víc, než ostatní. Je to mazlík, ale chvíli nepostojí, má pořád co dělat.

Zájemce o skutečný domov by musel splňovat přísné podmínky umístění, upřesníme po osobní konzultaci. Je ale určitě o domov pouze uvnitř, bezpečný domov se zasíťovanými okny, domov bez možnosti volného pohybu domů a ven.

 

bezinka

 

BEZINKA

Bezinka a její sestřičky byly nalezeny u chalupy obývané jen v létě. Majitelé je po tom, co je u nich někdo vyhodil, krmili a zajistili azyl. Hledali jim nový domov ale bohužel se to nepovedlo a Bezinka, Hvězdička a Bublinka cestovali k nám, aby nezůstaly po odjezdu nálezců bez pomoci.
Bezinka zatím úplně nemusí ostatní kočičky, krom sestřiček je nevyhledává, ale ani se jich nebojí a není k nim agresivní, jen se drží stranou. Lidi naopak vyhledává ráda, moc ráda se přijde pomazlit a dělat Vám společnost. Je to spíš klidnější kočička, žádný divoch. Hledá domov pouze uvnitř bytu nebo domečku.

 

amorek

 

betynka

BETYNKA

Betynka je také z chanovické kauzy. Je to moc milá, hodná a mazlivá kočička, jen nedůvěřuje cizím lidem, takže se určitě schová před každou návštěvou. Ale hned jak budete zase sami, bude u všeho, co budete dělat. Ovšem domácí prostředí dělá s kočičkami divy, takže svou plachost k návštěvám jistě brzo překoná.
Ostatní kočičky jí nevadí, může jít bydlet jen do bytu nebo domečku, bez možnosti chodit ven.

 

carmenka

 

CARMENKA

Carmenka je jednou z kočičích maminek z kauzy Víska. Ve Vísce u Vacova zůstaly po úmrtí majitelky nekastrované kočky, pes a partner zemřelé paní. Její děti, dědicové, dali pánovi týden na opuštění obydlí, kočky a psa neměli zájem řešit. Odvezli jsme koťata a jejich maminky a jednou z nich je právě Carmenka.

Byla ze všech nejméně kontaktní, vrčela a syčela o sto šest dlouhé měsíce. Dnes je z nich nejmazlivější, neustále vyhledává společnost člověka a nevadí jí ani společnost ostatních kočičích parťáků. Je moc hodná a opravdu by si zasloužila žít jako milovaný člen rodiny. Vrátí to podnájemníkům i s úroky a určitě nebudou litovat, že volba padla právě na Carmenku.

 

jolie

 

JOLIE

Jolie je jedním z koťat, která se narodila u nás kočičce Vandě, týden po té, co jsme ji jako vysoce březí přijali k nám.
Jolie je velká mazlinka, bez lidí je více méně bezradná. Je závislá na lidské společnosti a společnosti své sestřičky Sophie. Ať děláte cokoli, bude Vám chtít dělat společnost, neustále Vám bude v patách. Je to kočička, která hledá domov pouze uvnitř domu nebo bytu, kde bude vaším vděčným stínem. Ideálně by chtěla společnost své sestřičky Sophie, ale pomůže i společnost jiné kočičky, se kterou bude sdílet vaši přízeň.

 

Lvicek

 

LVÍČEK

Lvíček je jedním ze tří kocourků, kteří se přitoulali k domečku, kde bohužel nemohou zůstat. Všichni tři putovali na veterinu, podstoupili, kastraci a veškeré možné ošetření. Dva kocourkové se museli vratit zpět, protože by nezvládli uzavřený prostor. Lvíček je úplně jiný, je to závisláček na lidské společnosti a mazlení. Z neléčených zánětů oušek a ušního svrabu, kterého měl uši plné až nahoru, má zdeformovaná ouška, ale jemu samotnému to nijak v ničem nevadí. Moc by si přál a zasloužil nový domov, kde Vám bude dělat toho nejvěrnějšího parťáka. Hledá domov jen uvnitř, nevadí mu ostatní kočka ale raději by klidnou domácnost, kde bude veleben a rozmazlován, jak si zaslouží.

vanilka

 

VANILKA

Vanilku, její maminku, tetu a sourozence někdo v loňském roce vyhodil u čerpací stanice v Chlumčanech, tedy v místě mezi rychlostní silnicí a stavbou obchvatu. Každému, a jistě i tomu, kdo je tam vyhodil, muselo být jasné, jak mohou skončit. Ztratila se jedna kočičí maminka a jedno z koťat, o všechny ostatní, vlastní i nevlastní, se postarala druhá z kočiček, Chluměnka. O kočičky se vzorně starala, ale protože věděla, čeho jsou lidé schopni, naučila je držet se od lidí tak daleko, jak jen to jde. Když se podařilo odchytit první dvě koťata, aby mohla být odvezena do bezpečí, zakázala jim i jíst, aby je nebylo možné nalákat na jídlo. Trvalo to, ale díky neskutečnému odhodlání paní pracující na této stanici se nakonec právě jí podařilo všechny odchytat a přivézt k nám.

Maminka Chluměnka byla mazlivá, kontaktní kočička, koťátka však velmi dlouho odmítala jakýkoli kontakt s námi. Komplikovalo to léčbu nemocných očí, která trvala neskutečně dlouho, ale podařilo se. Konečně jsou po všech nezbytných procedurách, léčbě, testech, očkování a mohou být vyřazeny z karantény a začít hledat domov.

Důvěra v lidi je věc ošidná, nám věří, ale když nezná, potřebuje čas. Může tedy jen k lidem,kteří ji ho poskytnou tolik, kolik bude třeba. Litovat nebudou, protože je pak čeká mazlivá, zvídavá mladá dáma, která potřebuje mít přehled o všem, co děláte. Zvykla si na nás, bez problému si zvykne na své lidi. Je to jemná kotěcí holčička, která moc ráda dovádí se setřičkami a už se i ráda přijde pohladit.

 

sendik

 

SENDÍK

Sendík byl společně se svými sourozenci odebrán veterinární správou z nevhodných podmínek. Byl ve špatném fyzickém i psychickém stavu. Byl podvyživený, plný parazitů ale předevšim psychicky zlomený. Bál se každého pohybu, Lidského hlasu. Při přiblížení se počůral strachem. Rukun považoval za strůjce všeho zla které poznal.
Ušel obrovský kus cesty, od nás se nechá hladit a sám si pro pohlazení moc rád chodí. Lidem které nezná, nevěří. Raději se schová a čeká až odejdou. I před námi má občas zkratové jednání, kdy zničeho nic uteče. To co zažil, nechalo hluboké jizvy na duši a jiné to nebude. Ale pokud by se našel člověk, který mu dá dostatek času a nikdy nevíte jak dlouho to bude, vytvořil by si k němu vztah jako k nám. Je to kocourek výhradně pouze do zabezpečeného domu neo bytu, jen do klidné domícnosti bez dětí a dalších zvířat. A pak bude šance na jeho šťastný život.

 

slunicko

 

SLUNÍČKO

Sluníčko je další z kocourků, kteří byli odebráni německé majitelce, která měla již v Německu zákaz chovu zvířat, ale přejela do ČR, kde ve své činnosti pokračovala. Kocourkové, kteří byli odebráni a přijeli k nám, byli k smrti vyděšení, při každém dotyku ztuhli, nezřídka se počůrali strachem, jen uviděli někoho, koho neznají… Trvalo několik měsíců, než začali lidem zase důvěřovat.

Sluníčko je veliký expert na mazlení, když si zvykne, že od Vás nehrozí žádné nebezpečí. Ve chvíli, kdy se k němu skloníte, Vás chytne předními tlapkami kolem krku a nechce pustit: jste tu přece pro něj a on se tááák rád mazlí… Má rád společnost ostatních kočiček, rád si hraje, dovádí, prostě nutně potřebuje dohnat vše, co mu chybělo. Jen mu musíte dát trochu času, než vám začne věřit. Pak je to moc hodný kocourek, který Vám bude rád dělat společnost.

Hledá domov pouze uvnitř bytu nebo domečku, u člověka, který mu dá tolik času, kolik bude třeba, a který mu poskytne domov už napořád.

 

 

Pokud jste narazili na kočku, která vá zaujala, neváhejte kontaktovat útulek:
Šance pro kočku z.s., Hrádecká 493, 342 01 Sušice
Tel..731 241 782, email: sanceprokocku@email.cz

 

Kompletní nabídku koček k osvojení naleznete na www.sanceprokocku.cz nebo https://www.facebook.com/sanceprokocku/

 

 

Sarah Huikari

{jcomments off}