Dechový orchestr oslavil 30 let

 

Dechový orchestr oslavil 30 let své existence

 

 

       Dechový orchestr ZUŠ Vimperk slaví v tomto roce významné jubileum. Petr Staněk, který v roce 1991 začal budovat malý žákovský soubor zřejmě netušil, že zakládá dechový orchestr, který bude patřit mezi špičku v naší republice a bude vozit hudební ceny z Evropy.

 

       Na sobotu 18.9. jsme si naplánovali, že naše výročí oslavíme. Pozvali jsme všechny bývalé členy a uspořádali společné koncerty. Ty probíhaly od 11:00 do 15:00 v areálu Střední školy Vimperk. Orchestr zahrál skladby ze současného i největší „hity“ bývalého repertoáru. Postupně přicházeli další a další bývalí členové. Narůstal tak počet členů, který se dostal až na číslo 122 hrajících muzikantů. Dalších 11 bývalých členů pak přišlo bez nástroje. Když připočteme dva dirigenty, sešlo se tedy 135 členů Dechového orchestru ZUŠ Vimperk. Nutno podotknout, že toto číslo by bylo ještě větší, kdyby nezasáhla marodka do řad současných mladých muzikantů. Kromě koncertů byla v prostorách ZUŠ Vimperk uspořádána výstava, na které si návštěvníci prohlédli fotografie, články z tisku, kroniky, diplomy a další předměty. Mohli také shlédnout některé historické dokumenty. Nechyběl ani prostor a čas na společné setkání v orchestrálním sále, kde bylo připraveno pro všechny dobré občerstvení. Všichni členové orchestru obdrželi mj. krásnou knihu, která mapuje celých 30 let ze života orchestru. Všichni návštěvníci si pak mohli zakoupit nejen tuto knihu, ale též další upomínkové předměty včetně nového stolního kalendáře na rok 2022. Celý den se opravdu vydařil a všichni odcházeli nadšeni.

 

       Děkuji všem kolegům z naší koly, kteří se na organizaci této náročné akce podíleli. Poděkování také patří řediteli SŠ Nerudova Petrovi Žuravskému za zapůjčení a přípravu všech prostor pro konání akce.

 

 

Pavel Vališ,
ředitel ZUŠ Vimperk 
Autorem fotografií je Bedřich Kubálek

 {gallery}Jitka/rok2021/zari/orchestr{/gallery} 

 


{jcomments off}