Univerzita třetího věku v Sušici

UNIVERZITA TŘETÍHO VĚKU V SUŠICI

 

Léto je v plném proudu ale na Univerzitě třetího věku Západočeské univerzity v Plzni (U3V ZČU) vrcholí přípravy na další ak. rok 2021/2022. V březnu tohoto roku mohli senioři se Sušice a okolí studovat na U3V ZČU pilotní kurz „Kouzelný svět bylinek“. Od září otevírá U3V ZČU nově pobočku v Sušici. Prvním oborem, který budou moci zájemci o studium navštěvovat v nastávajícím akademickém roce, bude „Tajemství fauny a flory“, který přednese pan magistr Jaroslav Vágner. V rámci přednášek si budou moci sušičtí senioři prohlédnout i zajímavé exponáty. Výuka bude probíhat v budově Městského úřadu.

 

image

 

Díky pilotnímu běhu U3V ZČU minulém akademickém roce si Sušičané vyzkoušeli, že on-line výuka může mít i své výhody. Možnost studia distanční formou ocení zejména ti, kteří se starají o své blízké, zajímá je i jiný obor než ten, který je přednášen na jejich pobočce, … důvody jsou různé. Proto je pro naše posluchače připravena jako rozšíření nabídky i možnost on-line studovat pět vybraných předmětů z různých oborů. On-line přednášky budou společné pro posluchače ze všech poboček U3V a budete tak moci sdílet Vaše zkušenosti i s posluchači, se kterými byste se jinak neměli možnost potkat. On­­-line se ponoříte do tajů astronomie, objevíte zajímavý svět dramaturgie opery, přenesete se do časů První republiky, zjistíte co se děje ve Vašem těle v kole roku nebo potrénujete svoji paměť.

 

Ke studiu na U3V ZČU se přihlásíte prostřednictvím e-rezervace. Posluchači se přihlašují prostřednictvím webových stránek www.u3v.zcu.cz Rezervujte si tedy své místo ke studiu nabízených oborů z pohodlí Vašeho obýváku nebo z letní dovolené. Osobně se tedy můžete dostavit až na první přednášku. E- rezervace budou pro všechny pobočky spuštěny v úterý 24. 8. 2021 ve 12:00 hodin a budou otevřeny až od soboty 28. 8. 2021. Další možností je prezenčního zápis ke studiu, který proběhne v Sušici dne 16. 9. 2021 od 15:00 do 16:30 hod. v budově Městského úřadu.

 

 

Co Vám studium na U3V přinese? Dozvíte se spoustu nových informací, potkáte se s lidmi, kteří se stanou Vašimi spolužáky a prohloubíte si své znalosti a vědomosti.

 

Program je realizován za podpory města Sušice.

 

Těšíme se s Vámi v září na viděnou.

 

{jcomments off}