nemocnisus

Sušice: Lékaři dávají výpovědi

 

 

Sušice : Lékaři dávají výpovědi.

Nemocnice by mohl vést kraj

 

 

 

        Po odvolání jednatelů je situace v nemocnici stále velmi bouřlivá. Lékaři v nemocnici v Sušici dávají výpovědi. Důvodem je odvolání jednatelů Václava Rady a Pavla Haise. Rozhodující pro osud nemocnice budou zřejmě krajské volby. “Chceme zpět Radu a Haise, pak by možná i lékaři zůstali. Pod novým vedením dělat nebudou a nechci ani já. Oba jednatelé pracovali zadarmo, nemocnice šlapala. Pak se tam najednou objeví komando, vymění zámky, vedení a všechna snaha a práce je úplně vniveč. Držíme spolu a stále věříme, že nemocnice se podaří zachránit,” uvedla jedna ze zaměstnankyň nemocnice.

 

 

       Výpověď podal i primář Ondřej Krajník, který stál u znovuobnovení oddělení. “Vzhledem k nečekaným a zásadním změnám v nemocnici, které začaly neodůvodněným a hrubým odvoláním dosavadních jednatelů a pokračovaly nenormálním průběhem zastupitelstva, kde nezazněl žádný pádný argument vysvětlující toto náhlé odvolání, jsem se rozhodl ukončit svůj pracovní poměr. Se mnou podalo výpověď z pracovního poměru devět kolegů lékařů a několik sestřiček,” uvedl Krajník.

nemocnisus

 

       Na kritickou situaci reagoval starosta Petr Mottl takto: “To, že lékaři odcházejí mě mrzí. Na druhou stranu to svědčí o tom, jakým způsobem si záchranu nemocnice představovali, zda to mysleli vážně. Nevím detaily, ale jde především o lékaře, kteří sem dojížděli nebo byli dováženi.”

 

 

 

Nemocnice po kraj

 

       Primář Krajník nesouhlasí s pozastavením nákupu CT, které bylo zmíněno na zasedání zastupitelstva, i s dalšími kroky, které plánuje nové vedení. Navíc zmínil i fakt, že se mluví o novém majiteli nemocnice, a to již od 1. ledna 2021.

 

 

       “Jediný, kdo by jim mohl být, pokud se k tomu postaví čelem, je Plzeňský kraj. To je ale zatím ve hvězdách, protože budou volby. Podle předvolebních prohlášení lídrů jsem vycítil, že nějaká snaha je. Uvidíme, do jaké míry je opravdová,” řekl starosta Mottl, který rovněž vyvrátil informaci, že město nevyhlásilo záměr k pronájmu. Stalo se tak zhruba před měsícem radou města. “Osobně bych byl rád, kdyby nemocnici Plzeňský kraj provozoval. Jelikož jsou ale volby, tak to od ledna nevidím reálně. Pořád platí, že hned po volbách budeme intenzivně jednat s krajem o spolupráci či převzetí sušické nemocnice. To máme i v koaliční smlouvě.”

 

 

Daniela Loudová
Klatovský deník

{jcomments off}