O Šumavu byl na Slovensku zájem

Na 26. mezinárodním veletrhu cestovního ruchu ITF SLOVAKIATOUR (výstaviště Incheba Expo) v Bratislavě, který proběhl v uplynulých čtyřech dnech (23. – 26. 01. 2020), byly šumavské stánky, zejména ve dnech určených pro laickou veřejnost, v obležení.

 

 

 vystaviste 1

Expozice Plzeňského kraje; část Šumava-Bavorský les

 

 

Podobně jako před týdnem v Brně, i na bratislavském veletrhu měl náš region své zastoupení – pod patronací Plzeňského kraje se zde mimo jiné prezentovaly ve stáncích expozice Sušicko, Kašperskohorsko, Vimpersko, Železnorudsko, Klatovy, Šumavské pláně, které představily TOP turistické zajímavosti regionálních oblastí.

 

Jedno měly jmenované expozice společné –Šumavu, která je stále značkou stojící v popředí zájmů turistů, cestovních kanceláří i agentur. Vyhledávány jsou zážitkové aktivity, sportovní i ryze turistické zajímavosti, historické exkluzivity, současně s relaxací v čisté přírodě, dostupným ubytováním a službami s cestovním ruchem spojené. Nezanedbatelnou část poptávky tvoří kromě ubytování i doprava   centrální Šumavou. Společným jmenovatelem pro rozvoj cestovního ruchu do budoucna, podstatného nositele ekonomického přínosu do regionu, je zvyšování dostupnosti, standardů kvality moderních služeb, ekologie a udržitelnost, která se podstatou částí věnuje zachování přírodního bohatství „zeleného srdce Evropy“.

 

 

vystaviste 10a

Informace ze Sušicka poskytovala zahraničním návštěvníkům vedoucí Muzea Lamberská stezka

a Informační centrum Žihobce Mgr. Veronika Kočí.

 

 

vystaviste 10

Vimpersko a jeho oblastní destinační management prezentovali Martina Votočková a Petr Málek.

 

 

 vystaviste 3

Kašperské Hory a okolí představovala zájemcům Ing. Martina Prosserová z MěKIS Kašperské Hory.

 

 

Veletrh ITF SLOVAKIATOUR je největším veletrhem cestovního ruchu na Slovensku a patří mezi nejvýznamnější akce v regionu střední Evropy. Veletrh každoročně přináší komplexní servis pro lidi, kteří chtějí cestovat do zahraničí nebo poznávat krásy Slovenska. Prezentuje se zde portfolio cestovních kanceláří, turistické informace zprostředkované zahraničními centrálami zemí, nechybí doprovodné akce jako veletrh gastronomie DANUBIUS GASTRO a výstavy POĽOVNÍCTVO A ODDYCH a  RYBÁRSTVO A VOĽNÝ ČAS, festival cestovatelských filmů Camera Slovakia provedl diváky po celém světě.

 

Na výstavní ploše 17 000 m2 se sešlo 345 vystavovatelů, zastoupeno zde bylo 20 zemí (Slovenská republika, Bosna a Hercegovina, Česká republika, Černá Hora, Dominikánská republika, Gruzie, Chorvatsko, Indonésie, Jihoafrická republika, Kuba, Kypr, Maďarsko, Maroko, Moldavsko, Pákistán, Polsko, Rakousko, Slovinsko, Srbsko, Itálie).

 

Hlavním partnerem letošního ročníku ITF Slovakiatour byl Moravskoslezský kraj.

-foto pm, o-, text: red-

 

 

 

Veletržní momentky:

Pohledy do expozic

{gallery}susice/2020/01_leden/veletrh_bratislava_web/vystaviste/{/gallery}

 

…zblízka i z daleka

{gallery}susice/2020/01_leden/veletrh_bratislava_web/jine_expozice/{/gallery}

 

 

lákavý pohled na výstavu  z festivalu DANUBIUS GASTRO

 

{gallery}susice/2020/01_leden/veletrh_bratislava_web/gastro/{/gallery}

 

 

Bratislava

{gallery}susice/2020/01_leden/veletrh_bratislava_web/bratislava/{/gallery}

 

{jcomments off}