‘Zadovská 30’ přeložena na březen!

Nedostatek sněhu na českých horách odsouvá lyžařské soutěže, závod na Zadově  se uskuteční v březnu

 

zadov1

Takovou zimu bychom si na Šumavě přáli…

 

Zadovskou 30 trápí nedostatek sněhu, proto se pořadatelé ČEZ SkiTour rozhodli  přesunout ji na březen. Snad budou  podmínky pro lyžování na Šumavě lepší, doufají.


zadov2

 

 

 

Českou republiku v posledních dnech zasáhla vlna teplého počasí, které mělo za následek silnou oblevu na většině českých hor. Bohužel se to týká i Šumavy, která v současné době připomíná spíše jaro.


Pořadatelé ČEZ SkiTour se proto rozhodli druhý závod seriálu přesunout na náhradní termín, na víkend 14. a 15. března 2020. Časový harmonogram zůstává stejný. V sobotu se uskuteční  dětské závody a Volkswagen Zadovská 30 volně, v neděli pak vyrazí na tratě vyznavači klasického stylu.


Aktuálně na Zadově není kromě krátkého kolečka na stadionu souvislá sněhová pokrývka. Meteorologové slibují na víkend ochlazení a drobné sněhové srážky, pro uspořádání kvalitního závodu to ale stačit nebude.


Všichni přihlášení závodníci budou automaticky převedeni na březnový termín. V případě, že by  náhradní termín přihlášeným závodníkům nevyhovoval, může být jejich  startovné po dohodě (kontaktní e-mail: info@skitour.cz) převedeno do sezóny 2021.


Ale pozor, s dalšími závody seriálu ČEZ SkiTour to tak špatně nevypadá, již další víkend se pojede Karlovská 50 v Beskydech. Více  informací o seriálu na www.ski-tour.cz

 

-rv,skitour-

{jcomments off}