uzavirka

Konec uzavírky Dlouhá Ves – Radešov

V pátek 15. listopadu končí úplná uzavírka jednoho z hlavních šumavských tahů v části od Dlouhé Vsi do Radešova. Více než petikilometrový úsek byl, z důvodu jeho kompletní rekonstrukce,  zcela uzavřen od 1. dubna letošního roku.

 

uzavirka

 

Jak v květnu, při jednání o prodloužení termínu úplné uzavírky, dodavatelé stavby slíbili (informovali jsme v článku ZDE), podařilo se  stavbu dokončit před termínem.

 

Silnice bude na zimu průjezdná v obou směrech, řidiče čekají jen některá omezení (zúžení,  průjezd jedním pruhem) z důvodu stále probíhajících prací, které zde od 16. listopadu pokračují.

 

Důležitá dopravní spojnice mezi českou a bavorskou stranou Šumavy by měla být po opravě zprůjezdněna bez jakéhokoliv omezení od 1. července 2020; tato část dopravně silně zatížené hlavní komunikace bude po letech plánování bezpečnou a kvalitní silnicí, která bude vyhovovat rostoucím nárokům na osobní, nákladní i autobusovou dopravu. Rekonstrukce zhruba 5,3 km dlouhého úseku silnice si vyžádá téměř 270 milionů korun.

 

-red-

{jcomments off}