policie nove

Do Sušice dovezl s rýží migranty

Řidič kamionu chtěl v Sušici složit rýži, zpoza pytlů vykoukli čtyři migranti

Zdroj: novinky.cz

Dnes 14:32 – Klatovy • Aktualizováno 15:59 –pab, Právo

 

 policie

Překvapení čekalo na řidiče kamionu, který přijel v pátek do Sušice vyložit náklad rýže z Řecka. Když odhrnul plachtu z návěsu, zpoza pytlů vykoukli čtyři migranti. Řidič společně se skladníkem firmy, kam měl náklad vyložit, okamžitě zavolali policii. Podle informací Práva se jednalo o chlapce okolo 18 let z Afganistánu. Byli vyčerpaní, ale zdravotně v pořádku. Převzala si je cizinecká policie.

 

 

Šofér podle informací Práva vůbec neměl o nezvaných pasažérech tušení. Řekl, že jel přes Makedonii, Srbsko, Maďarsko a Rakousko. Když prý při vykládce demontoval lanko zajišťující plachtu kolem obvodu návěsu, celní plomba nebyla porušená. Tvrdil také, že v Maďarsku bez problému projel kontrolním rámem s termokamerou.

 

Majitel firmy, který si rýži objednal, Právu řekl, že mladíci byli vystrašení. „V batohu měli lahve s vodou, do kterých poté, co je během cesty vypili, vykonávali potřebu,“ uvedl podnikatel.

 

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

 

-pm-

{jcomments off}