Červené tašky najdete ve schránkách

CERVENY KONTEJNERČervené tašky připomenou, jak se zbavit vysloužilého elektra

 

Nezisková společnost ASEKOL, a.s. provozující celostátní systém zpětného odběru elektrozařízení se snaží nejen rozmísťováním a pravidelným vyvážením speciálních červených kontejnerů v Česku rozšířit možnosti recyklace nepotřebného elektra.

V letošním roce budou například prostřednictvím České pošty do vybraného města v každém kraji doručené červené tašky, do kterých mohou lidé vysloužilé spotřebiče nasbírat a poté vložit do nejbližšího červeného kontejneru. Jde o další krok, kterým se ASEKOL snaží zvýšit povědomí lidí v oblasti recyklace elektra a jeho celkové dostupnosti.

 

Vměsících září a říjnu mohou očekávat ve svých schránkách tyto červené tašky také obyvatelé města Sušice. Společně snimi obdrží i letáky které informují, že vysloužilé elektrické a elektronické spotřebiče je třeba vhazovat právě do červených kontejnerů. Na taškách budou navíc natištěny informace o rozmístění nejbližších sběrných nádob na elektrozařízení.

 

Snaha společnosti ASEKOL usnadnit lidem třídění drobného elektra tím nekončí. Další kola akce s červenými taškami budou probíhat i příští rok.

 

Svůj nejbližší kontejner najdete na www.cervenekontejnery.cz

 

 

Asekol, a.s.

{jcomments off}