Festival v Plzeňském Prazdroji / 30. 8.

Na Festivalu Regionálních potravin ochutnáte to nejlepší z Plzeňského kraje

 

festival regionalnich potravin

 

Festival Regionálních potravin Plzeňského kraje představí ty nejlepší potraviny v kraji za letošní rok. Nabídne jejich ochutnávky, ale i prodej na farmářském trhu. Opět nebudou chybět ani kuchařské show a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé.

 

Moderátor Stanislav Jurík vás v pátek 30. srpna 2019 od 11:00 do 17:00 hodin na nádvoří Plzeňského Prazdroje provede festivalem plným dobrého jídla, chutí a vaření. Po celý den si můžete nakoupit na farmářském trhu české a bavorské regionální potraviny, které zároveň můžete i ochutnat. Děti se mohou těšit na zábavné farmářské aktivity nebo již tradiční oblíbenou zahradnickou dílnu Aleny Lehmannové.

 

Po zahájení festivalu hejtmanem Plzeňského kraje Josefem Bernardem vypukne kuchařská show, která bude pomyslným soubojem české a bavorské kuchyně. Během dne vám zahraje bavorské hudební Duo Gerhard und Franz, užít si můžete i školu čepování piva a od 15:00 hodin pak jedinečnou kuchařskou show šéfkuchaře Jana Punčocháře. Na závěr celého festivalu zahraje kapela ŠVEJK c.k. ŠRAML.

 

Ve 14:00 hodin přijde na řadu slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje 2019. O prestižní značku, která je synonymem kvality a poctivosti místních výrobců, se v kraji ucházelo v devíti kategoriích celkem 106 produktů od 38 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Pekařské výrobky včetně těstovin. Výsledky soutěže najdete ZDE.

 

Kromě těchto vítězných potravin, byly uděleny také zvláštní ceny. Mísu hejtmana Plzeňského kraje Ing. Josefa Bernarda získal cukrářský výrobek Klatovský perník od Střední školy zemědělské a potravinářské, Klatovy a Mísu radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Radky Trylčové pak masný výrobek Dort řezníka od výrobce Michala Šnebergra (Řeznictví a uzenářství Šnebergr).

 

Samostatný program je přichystaný především pro starosty obcí, kteří mají možnost se zdarma zúčastnit semináře Chytrá vesnice. Vystoupí zde odborníci ze Západočeské univerzity v Plzni, České zemědělské univerzity v Praze, Českého centra pro vědu a společnost a starosta z bavorské obce Frauenau. Hlavním tématem budou technologické “vychytávky” pod názvem Chytrá vesnice z několika úhlů pohledu včetně představení možností financování chytrých technologií. Zajímavým bodem programu budou rovněž zkušenosti se SMART technologiemi na bavorském venkově od našich německých sousedů.

 

 

frp 2019 program

 

zdroj: plzensky.kraj

{jcomments off}