Osmý dechovkový festival se blíží

8. Dechovkový festival v Dlouhé Vsi u Sušice

 

Popularita dechovek mezi  střední a starší generací neklesá, právě naopak – dobrou dechovku rádi vyhledají a neváhají za ní jet i desítky kilometrů, její stálí i noví příznivci. Dlouhá Ves u Sušice přišla před osmi lety s odvážným nápadem uspořádat dechovkový festival – vždyť co Čech, a zejména Šumavák, to muzikant a  na Šumavě vždycky bylo výborných muzikantů dost. Obnovená tradice  zábavy s dechovkou velmi rychle získala ty nejlepší ohlasy a není výjimkou, když se při této  příležitosti, na dlouhoveském festivalu, sejde  kolem 700 posluchačů.

Ti nezůstanou ani v letošním roce o svou oblíbenou akci ochuzeni – osmý ročník dechovkového festivalu se blíží a už příští týden si můžete zazpívat, nebo zatančit,  na tu svou oblíbenou…

 

20. 7. dechovky

 

 

Pozvání do Dlouhé Vsi přidává starostka obce Ing. Ivana Vítovcová:

 

“Obec Dlouhá Ves a dobrovolní hasiči obce Vás zvou v sobotu 20. 7. 2019 od 13 hodin na již 8. dechovkový festival do Dlouhé Vsi na hasičské hřiště, kdei  letos vystoupí čtyři kvalitní kapely.

 

Jako první zahraje známá a cenami ověnčená kapela Jižani, následovat bude od 15 hodin Strašická Pohodovka, od 17 hodin to bude pošumavská dechovka z Klatov Úhlavanka s kapelníkem Janem Červeným a o  závěr festivaluo se (také tradičně) od 19 hodin tradičně postará kapela Solovačka ze Sušice. Jsme rádi, že moderování akce opět přijal skvělý Jaroslav Kopejtko.

 

V případě nepřízně počasí budou připraveny velké stany, nebo naopak pokud bude příliš horko, k ochlazení přírodní sprcha. Samozřejmostí je příjemná obsluha, dobré jídlo a pití.

 

Vstupné je stejné jako každý rok 150 Kč  a parkování je umožněno zdarma přímo v areálu.

 

Srdečně zveme všechny příznivce kvalitní dechové hudby na příjemně prožitý den s akcí, která se stala již nedílnou  součástí naší  obce a celého regionu.”

 

 

-red-

{jcomments off}