“Vybika” je stále oblíbenou hrou

Mezi hry, které napříč generacemi nezevšední, patří bezesporu vybíjená, “vybika”. Děti jí hrají na sídlištních pláccích, na hřištích, ve školách, prostě když je chuť, nálada a příležitost. Tradičně se ve vybíjené každoročně utkávají dva barevné týmy ze školní družiny Pampeliška při ZŠ Lerchova.

 

vybijena uvod

 

Mirka Pokorná, vychovatelka školní družiny, malí sportovci i jejich fanklub – rodiče, prarodiče, sourozenci, si turnaj užívají:

 

“Turnaj ve vybíjené se v naší školní družině Pampeliška stal už tradicí. Děti se vždycky moc těší, až proti sobě nastoupí a ‘dají si co proto’. Tentokrát proti sobě nastoupila dvě družstva složená z žáků první až páté třídy. Celkem si zahrálo 19 hráčů, za podpory fanoušků -rodičů a prarodičů.

 

Modří a Bílí si rozdělili strany, proběhlo rozhození a už to jelo.

V tělocvičně panovalo to správné napětí, byla perfektní sportovní nálada. Hráči se snažili ze všech sil, aby právě jejich tým vyhrál. Byla to docela rychlovka, míč lítal tělocvičnou, obecenstvo fandilo ze všech sil.

Nakonec zvítězili Modří. Ale Bílým nevadilo druhé místo, vždyť odměnou pro všechny za super hru byly zlaté a stříbrné medaile, diplomy, skákací míčky, přívěsky na klíče a pochopitelně i něco sladkého na doplnění energie.

 

Hráči byli nadšení, nikdo nepustil slzu, jako to bylo v předcházejících letech, naopak měli velikou radost z toho, že si mohli zahrát, a předvést sportovního ducha a taktiku svým rodičům, babičkám, dědečkům nebo mladším sourozencům.

Vše proběhlo v duchu fair play a těšíme se zase za rok! Sportu zdar!”

 

{gallery}susice/2019/05_kveten/pampeliska_vybijena/{/gallery}

 

-mp-

{jcomments off}