policie nove

Krimi zprávy / Sušice

policie nove

Alkohol za volant nepatří

SUŠICE – Včera večer se řidička projížděla s vozidlem a nadýchala 1,17 promile alkoholu. 

V pondělí 21. ledna letošního roku řídila žena vozidlo značky Toyota Yaris, se kterým jela  po ulici Hrádecká v Sušici. Policisté z dopravního inspektorátu řidičku zastavili třicet minut po devatenácté hodině.

Policisté zjistili totožnost místní dvaačtyřicetileté ženy, která se podrobila dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,87, 0,99 a 1,17 promile alkoholu. Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení a souhlasila s lékařským vyšetřením i odběrem krve. Policisté ženě zadrželi řidičský průkaz.

 

 

Vloupání do chaty

SUŠICE – Pachatel bez pozvání vnikl do chaty, kde ukradl různé věci. 

Policisté na obvodním oddělení v Sušici přijali oznámení o vloupání do chaty.

V době od 5. do 19. ledna letošního roku vnikl neznámý pachatel v Sušici do rekreační chaty, kde vnikl na oplocený pozemek, rozbil skleněnou výplň v okně a vnikl do vnitřních prostor. Pachatel odcizil potraviny, finanční hotovost, šperky a další věci. Poškozeným vznikla škoda přesahující osm tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádež a porušování domovní svobody.

 

 

Opilý cizinec se projížděl dopoledne v Sušici

SUŠICE – řidič pod vlivem alkoholu byl zjištěn v Sušici  19. ledna. Po ulici Dlouhoveská a Nábřeží K. Houry jel řidič s vozidlem značky Škoda Felicia deset minut po desáté hodině dopoledne. Policisté z místního oddělení jej kontrolovali a zjistili  totožnost jednatřicetiletého cizince. Na výzvu se podrobil dechové zkoušce a bylo naměřeno 1,98 a opakovaně 1,78 promile alkoholu.

Řidič se podrobil lékařskému vyšetření i odběru krve. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz, je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 

-tz p cr-

{jcomments off}