kramer2

KRIMI: týraná holčička si ponese následky celý život

Plzeňská kriminálka rozpletla neuvěřitelně hrůzný čin, kterého se dopustily dvě ženy

 21letá žena týrala nevinné dítě! 

      Plzeň – Kriminalisté Městského ředitelství policie Plzeň zahájili trestní stíhání jednadvacetileté ženy ze spáchání zločinu týrání svěřené osoby a týrání osoby žijící ve společné domácnosti. Dále policisté obvinili jednapadesátiletou ženu ze spáchání zločinu opuštění dítěte nebo svěřené osoby.

Velmi významnou pomoc pro odhalení těchto činů bylo, že ošetřující lékař téměř roční holčičky dal podnět kriminalistům o možném týrání.

Mladá matka své nezletilé dítě nejméně v jednom případě udeřila o tvrdou podložku, kdy v důsledku toho došlo ke zraněním, které si vyžádalo hospitalizaci dívenky a její několika denní léčba. Dítě bylo následně svěřeno do pěstounské péče rodinnému příslušníkovi, a to 51 leté ženě.

Klidu a péče se ovšem dívence nedostavilo. Pěstounka holčičku několikrát přenechala matce (ač ji to bylo soudem zakázáno), která jí opět ubližovala. Tímto jednáním způsobila žena dítěti taková zranění, že bylo v bezprostředním ohrožení života. Díky lékařské pomoci dívka žije, ale bude mít následky na celý život. Oběma ženám hrozí osmi letý pobyt za mřížemi.

 

 

Další krimi zprávy :

Policisté uložili kauci zahraničnímu dopravci

KLATOVY –  9. července dopoledne hodin zastavili a kontrolovali klatovští dopravní policisté  v ulici Plzeňská v Klatovech sedmadvacetiletého řidiče jízdní soupravy (nákladní vozidlo Volvo a přípojné vozidlo). Při kontrole karty řidiče (cizince) policisté zjistili, že porušil Nařízení Rady. Tím, že zahranční dopravce nezajistil, aby řidič dodržoval stanovenou denní dobu odpočinku, byla mu uložena kauce ve výši 25 tisíc korun, kterou řidič zaplatil.
     Nejčastěji policisté k opatření kauce přistupují při řešení dopravních přestupků ze strany cizinců, a to pokud existuje reálná obava, že se přestupce bude správnímu řízení vyhýbat. Vždy se jedná o přestupky, které nelze projednat na místě formou uložení blokové pokuty, ale přestupek je po zadokumentování oznámen na příslušný správní úřad. Řidič má při uložení kauce v podstatě dvě možnosti. Když ji zaplatí, pokračuje v jízdě. Pokud ne, je mu na místě přikázáno bezpečné odstavení vozidla a další jízda je mu zakázána.

 

 

Nález munice

REJŠTEJN – 9. července přijali policisté Obvodního oddělení Kašperské Hory oznámení osmatřicetiletého muže z Klatov o tom, že v lesním porostu na Paštích nad obcí Rejštejn nalezl nevybuchlý dělostřelecký granát. Policisté se ihned vydali na místo, které řádně označili a zamezili přístup nepovolaným osobám. Až do příjezdu pyrotechnika střežili místo nálezu munice z bezpečné vzdálenosti. Příslušník Pyrotechnické služby Policie České republiky granát označil jako cvičný, asfaltový a převzal si jej k dalším opatřením. 

     V souvislosti s tímto případem upozorňujeme občany, aby s žádným předmětem připomínajícím munici nemanipulovali. Nebezpečí nalezené munice tkví zejména v tom, že není zřejmé, v jakém stavu se nachází iniciační mechanismy. Některé mohou být vlivem času naprosto nefunkční, jiné se stanou časem maximálně citlivými na vnější podněty. Pokud kdekoliv naleznete předměty (například při výkopových pracích či úklidu), u kterých budete mít podezření, že by se mohlo jednat o munici či její součást, veškerou činnost přerušte a přivolejte Policii České republiky. Policisté pyrotechnické služby si převezmou předmět k likvidaci. Porušením uvedených zásad může dojít k ohrožení života nebo zdraví osob.

 

Ukradl zapomenuté peníze

SUŠICE – 7. července sdělili policisté Obvodního oddělení Sušice čtyřiačtyřicetiletému muži z Kolince podezření ze spáchání trestného činu krádež. Protiprávního jednání se dopustil 18. května letošního roku. Šestačtyřicetiletý muž z Prahy šel vybrat peníze do bankomatu, finanční hotovost ve výši 6 tisíc korun však neodebral a odešel. Nato přistoupil k bankomatu výše uvedený podezřelý, který vše viděl, peníze ukradl a ponechal si je pro svoji potřebu. Za spáchání trestného činu krádež mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 

-p cr-

{jcomments off}