46.Mochtínský přespolní běh – další medaile do Sušice

Sušičtí nejmladší atleti se opět zúčastnili známého, tradičního přespolního běhu v Mochtíně, nyní již 46.ročníku, který se konal dne 8.5.2018.

 

Sušici zde reprezentovalo 14 mladých atletických nadějí ve věku 5-14 let a jednoho našeho zasloužilého borce, závodníka a trenéra v jedné osobě, Petra Kyrála.

mochtin 1

Pod vedením trenérů Helena Matouškové a Jana Práška do Mochtína přijelo 6 chlapců a 8 dívek: Matěj Kyrál, Vítek Svoboda, Hynek Vichr, Štěpán Fornous, Šimon Kyrál, Libor Hlaváč, Maruška Fornousová, Majda Rybová, Klárka Javorská, Natálka Chmelíková, Alena Matoušková, Jolanka Vichrová, Nela Capcarová a benjamínek výpravy, její sestra, Julinka Capcarová.

Naši závodníci změřili své síly v příslušných kategoriích (2003-2004, 2005-2006, 2007-2008, a 2009-2010, 2011-2012 a ročníku 2013 a mladší) vždy samostatně pro dívky a pro chlapce.

Sušičtí atleti se v konkurenci ostatních neztratili, o čemž svědčí jedna zlatá medaile, kterou vybojoval Vítek Svoboda, další stříbra pak Hynek Vichr a Julinka Capcarová, bronzové medaile pak Štěpán Fornous a Alenka Matoušková. Do desítky se “protlačila” i Jolanka Vichrová. V běhu mladší přípravky (2009-2010) jsme pak vinou trochu nedokonalého značení tratě (a velkého zápalu malých běžců, kteří se museli vyrovnat s nedobrovolnou překážkou v podobě zábradlí, do kterého narazil v té době vedoucí Libor Hlaváč) přišli možná o další medaili. Nicméně ani tato komplikace neubrala nic z velmi dobrého prožití celých závodů a z pěkného počasí na místě. Mě osobně velmi překvapila v kategorii staršího žactva Maruška Fornousová, která prvním okruhu své tratě se velmi statečně držela s vedoucími závodnicemi, a až v závěru se propadla konečným pořadím.

 

A také musím zmínit Petra Kyrála, který ve své kategorii mužů 40-49 let obsadil krásné 4.místo.

mochtin titl

Ovšem všechny závodníky musím pochválit za bojovné výkony a za dokonalý servis přítomných fandících rodičů.

Na závěr nezbývá než si přát, aby i dalších ročníků tohoto populárního “přespoláku” se naši atleti zúčastnili a obdobně úspěšně se i umístili.

 

 

Z atletické trenéry TJ Sušice

Jan Prášek.

{gallery}susice/2018/05_kveten/mochtin/{/gallery}