nehody

Nehody, krimi – dnes

Ranní nehoda na Jánu v Sušici
V pondělí těsně před osmou ráno došlo k dopravní nehodě se zraněním na silnici 187 mezi Sušicí a Hrádkem. Komunikace byla uzavřena v délce zhruba 100 metrů. na místě zasahovali hasiči, lékařská záchranná služba i policie. Při nehodě došlo ke zranění a úniku provozních kapalin z havarovaného vozu. Obvyklý provoz byl obnoven zhruba po dvou hodinách.

 

Následky nepřiměřené rychlosti – dvě auta na střeše

V sobotu 16. února v jednu hodinu po půlnoci jel 28letý muž z obce na Plzni-severu s vozem Opel Corsa od Lhovic na Vřeskovice. Vlivem nepřiměřené rychlosti vyjel po projetí pravotočivé zatáčky do protisměru, pak vlevo mimo komunikaci do silničního příkopu a po nárazu se vozidlo převrátilo na střechu. Muž utrpěl zranění, se kterým byl převezen do klatovské nemocnice. Šetřením policisté zjistili, že muž má podle rozhodnutí Magistrátu města Plzně od srpna 2011 na dobu dva roky a podle rozsudku Okresního soudu pro Plzeň-město do února 2014, uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel. Řidič je podezřelý ze spáchání přestupku i přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V neděli 17. února odpoledne řídil 52letý muž vozidlo zn. Ford Fiesta, bez přidělené registrační značky, po komunikaci II/172 ve směru od obce Soběšice na Mačice. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí mírné pravotočivé zatáčky dostal smyk, vjel vpravo mimo komunikaci, narazil čelně do meze a poté se s vozem převrátil přes střechu a zůstal vpravo mimo komunikaci. Řidič i spolujezdec utrpěli utrpěli zranění a byli převezeni do nemocnice v Sušici. U řidiče provedena dechová zkouška 0,99 a 1,23 promile alkoholu. Škoda 10 000 Kč.

 

Chaty a chalupy opět terčem zájmu zlodějů
Hodí se všechno

na Horažďovicku vnikl neznámý pachatel do rekreačního domku v noci ze soboty na neděli a uvnitř vše prohledal; odcizil sekyru a lano. Škoda činí 1 300 Kč.
– někdy v období od začátku února se do rekreačního domu v obci na Horažďovicku vloupal neznámý pachatel. Ze sklepa si odnesl kotoučovou pilu a způsobil škodu 3 000 Kč.
– v uplynulých třech týdnech vnikl na Kašperskohorsku neznámý pachatel do chaty, z níž odcizil televizor i s úchytem na zeď, DVD přehrávač, přijímač digitálního vysílání a strunovou sekačku. Majitelka vyčíslila škodu na 11 300 Kč.
– policisté na Plánicku v rámci bezpečnostní akce prováděli v pátek 15. února letošního roku kontrolu chatových oblastí v okolí Plichtic, Hnačova a Zavlekova. Do akce bylo zapojeno pět policistů, kteří zkontrolovali 95 rekreačních objektů. Při kontrole nezjistili žádnou trestnou činnost.

Zmizel automobil
V noci z 15. na 16. února neznámý pachatel odcizil zaparkované vozidlo v obci na Horažďovicku. Ve voze zn. Opel Vectra, nechal majitel klíčky uvnitř. Ve vozidle měl poškozený i osobní doklady, doklady od vozidla a platební kartu peněžního ústavu. Škoda činí 10 400 Kč.

 

Zákaz činnosti
V pátek 15. února, mezi obcemi Horažďovice a Velký Bor, řídil 26letý muž z Blatenska vozidlo zn. Škoda Pick-up. Muž má podle rozhodnutí Městského úřadu v Písku uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od září 2012 na dobu dvou let. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

(p cr, red)