policie nove

Region: Nalezen mrtvý muž

Mrtvý muž byl nalezen pod mostkem

HORŠOVSKÝ TÝN – Příčina úmrtí nebyla koronerem stanovena. Kriminalisté nařídili soudní pitvu. 

     V pátek 9. března 2018 v 11:45 hodin byl v obci Horšovský Týn v ulici Nádražní pod mostkem, kde protéká řeka Radbuza, nalezen muž bez známek života. Na místo vyjeli domažličtí kriminalisté, kteří ztotožnili zemřelého. Jednalo se o šestatřicetiletého muže z Horšovského Týna. Jeho tělo bylo ohledáno koronerem, na těle nebyly zjištěny známky cizího zavinění. Příčina úmrtí stanovena nebyla, a tak kriminalisté nařídili soudní pitvu zemřelého. Provedli ohledání místa nálezu těla a šetření v okolí. Případem se dále zabývají.

 

Fyzické napadení

KLATOVY – Dva muži byli po fyzickém napadení se zraněními ošetřeni u lékaře. Útočník byl opilý. 

V sobotu 10. března letošního roku přijali policisté v Klatovech oznámení o fyzickém napadení. Kolem třetí hodiny v noci na ulici Čs. Legií, na místě veřejnosti přístupném, mladistvý fyzicky napadl dva osmapadesátileté muže, kterým způsobil zranění. Útočník z místa utekl a byl zadržen patnáct minut po třetí hodině v noci. Provedená dechová zkouška byla u mladého muže s pozitivním výsledkem, kdy bylo naměřeno téměř dvě promile. Dva poškození muži byli se zraněními ošetřeni ve zdravotnickém zařízení.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů ublížení na zdraví a výtržnictví a případ dále prověřujeme.

 

 

Zacházení svého majitele dvě fenky málem nepřežily...

ŽELEZNORUDSKO – Policisté začátkem měsíce prosince našli dvě vyhladovělé fenky. Majitel byl obviněn z přečinu týrání zvířat. 

Policisté z oddělení hospodářské kriminality ukončili prověřování případu, kdy se jednalo o podezření z týrání zvířat.

Počátkem prosince loňského roku policisté na obvodním oddělení v Železné Rudě zjistili, že na neoploceném pozemku se mimo obec Alžbětín, v psím kotci nachází dvě fenky, které byly zanedbané, vyhladovělé a vyhublé.

Policisté oznámili věc veterinární správě i příslušnému odboru životního prostředí, s jejichž zástupci byly fenky následně odebrány majiteli a převezeny do psího útulku v Klatovech. Ve věci byl vyžádán znalecký posudek.

V rámci prověřování bylo zjištěno, že podezřelý muž úmyslně fenkám, plemene Sibiřský Husky a křížence plemen Sibiřský Husky a Malamut, dlouhodobě nepodával krmivo ani vodu. Dvě fenky byly vyhublé i vyčerpané v důsledku hladovění a dehydratace.

Od komisaře převzal usnesení o zahájení trestního stíhání devětačtyřicetiletý muž ze Železnorudska, který byl obviněn z přečinu týrání zvířat, protože nezajistil fenkám potřebnou péči.

 

 

Matka ze Sušice zapomíná na své tři dcery

SUŠICE – Policisté na oddělení obecné kriminality ukončili prověřování neplnění vyživovací povinnosti. Usnesení o zahájení trestního stíhání převzala osmatřicetiletá žena ze Sušice, která byla obviněna ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.

Žena v době od měsíce května 2017 do současné doby na své tři nezletilé dcery úmyslně neplní vyživovací povinnost. Na nejstarší dceru měla uhradit měsíčně částku 800 Kč  a na další dvě dcery měsíčně 900 Kč k rukám dvou otců, kteří mají dcery svěřeny do péče.

Vyživovací povinnost má stanovenou podle dvou rozsudků Okresního soudu v Klatovech a v prvním případě dluží osm a ve druhém devět tisíc korun.

Obviněná neplnila svoji zákonnou povinnost vyživovat nebo zaopatřovat děti po dobu delší, jak čtyři měsíce.

ončili prověřování neplnění vyživovací povinnosti. Usnesení o zahájení trestního stíhání převzala osmatřicetiletá žena ze Sušice, která byla obviněna ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.

Žena v době od měsíce května 2017 do současné doby na své tři nezletilé dcery úmyslně neplní vyživovací povinnost. Na nejstarší dceru měla uhradit měsíčně částku 800 Kč  a na další dvě dcery měsíčně 900 Kč k rukám dvou otců, kteří mají dcery svěřeny do péče.

Vyživovací povinnost má stanovenou podle dvou rozsudků Okresního soudu v Klatovech a v prvním případě dluží osm a ve druhém devět tisíc korun. Obviněná neplnila svoji zákonnou povinnost vyživovat nebo zaopatřovat děti po dobu delší, jak čtyři měsíce.

 

 

Vztek není dobrý rádce…

Policisté na obvodním oddělení v Horažďovicích přijali v úterý 6. března  oznámení o poškození vjezdových lamelových vrat do dílny. Podezřelý osmačtyřicetiletý muž z obce u Hradešic po předchozích neshodách s dalším mužem v sobotu 3. března najel s traktorem značky Case s připevněnými vidlemi určenými k manipulaci s balíky, do plastových lamelových vrat u dílny v obci u Hradešic. Tímto jednáním prorazil plášť plochy vrat, kdy došlo k vytržení vrat z upevnění ve zdivu a dále poškodil vodící lyžinu se zavíracím mechanismem.

Případ byl oznámen dodatečně po třech dnech.

 

 

Odložení případu napadení policistů nožem

 

Policisté z oddělení obecné kriminality odložili trestní věc, kdy se jednalo o podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě. Uvedeného činu se měl dopustit osmatřicetiletý muž z Klatov.

 

Na obvodním oddělení v Klatovech přijali policisté v úterý 23. ledna letošního roku před sedmnáctou hodinou oznámení o fyzickém napadení v bytě nacházejícím se ve městě. Policisté okamžitě vyjeli na místo, kde před patnáctou hodinou syn fyzicky napadl svoji matku, ale ženě se podařilo z bytu utéci. K bytovému domu se dostavili i hasiči a zdravotníci. Muž na opakované výzvy nereagoval, byt neotevřel a bylo podezření, že může ublížit sám sobě, a proto za asistence hasičů byl byt otevřen.

 

 

Policisté, hasiči i zdravotníci vstoupili do vnitřních prostor bytu a opět muže vyzývali a tento nereagoval. V jedné místnosti se nacházel muž, jenž držel v pravé ruce kuchyňský nůž, ruku měl nataženou a pokusil se policisty bodnout do těla i hlavy. Policisté zabránili útoku a za pomoci hmatů a chvatů jej zadrželi i muži přiložili pouta. Muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice k ošetření. Vyšetřující lékař rozhodl o předání muže do psychiatrické nemocnice, kam byl za doprovodu policistů následně převezen.

 

 

K případu byl přibrán soudní znalec z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie, který vypracoval posudek a bylo zjištěno, že muž nebyl schopen své jednání ovládat ani rozpoznat. Pobyt muže na svobodě je nebezpečný a muž není pro nepříčetnost trestně odpovědný.

 

 

Policie podala podnět k návrhu na vydání rozhodnutí o ochranném léčení muže.

 

– pcr –

{jcomments off}