Postavte jesličky na Mouřenci

Do mlýna všech adventních akcí přichází kostel sv. Mořice na Mouřenci nad Annínem také se svou troškou.

j.kulhanek.zahajeni.mourenec

 

Pozvánka Lukáše Miloty a přátel Mouřence:

“V neděli zveme všechny na malou slavnost, při které podobně jako minulý rok otevřeme a zpřístupníme velký kostelní betlém. Loni nám ho dlouhodobě zapůjčila farnost Kašperské Hory. Betlém s desítkami figur desítky let stavěli v kostele sv. Markéty na náměstí. Od loňska mají Kašperskohorští opravený starý původní skříňový betlém a tento byl ežel ve skříni. Na Mouřenci udělá ještě velkou službu. A jsme proto rádi, že ho máme k dispozici.

Zveme především děti, aby nám přišly pomoci umístit figury do jesliček. To není práce pro nás, to nejlépe udělají právě děti.

Slavnost začíná v neděli 10. prosince ve 14 hodin. Hudebně ji doprovodí kašperskohorská skupina Druhý pokus. Nu není to symbolické? Druhá adventní neděle a Druhý pokus. Betlém je z Kašperek a také kapela je z Kašperek.

 

advent-vanoce-2017-novy-rok-na-mourenci

 

K tomu všemu navaříme svařák Mouřák. Zároveň si můžete prohlédnout Mouřenec, který se postupně obléká do adventních, vánočních a zimních barev. Letos máme dokonce dva adventní věnce. Jeden věnovala paní Ledvinová ze Sušice a druhý floristka Hana Kindelmannová Šebestová. Oba věnce i věnce návštěvníků minulou neděli požehnal P. Jenda Kulhánek.

 

kulhanek vence

 

 

Připomínám také, že pokračují komentované prohlídky kostela a kostnice. Začínají každou sobotu a neděli v 10:30.”

 

adventni a vanocni prohlidky mourence-prosinec 2017

 

Betlémské světlo

“Už v neděli 17. prosince ve 14 hodin přivítáme na Mouřenci posedmé oblíbený Žihleský sbor. Opět s novým vánočním a zimním repertoárem. A vystoupí i někteří hosté. Během koncertu hartmaničtí skauti přivezou vlakem do Sušice a dále autem do Annína a na Mouřenec Betlémské světlo. Každý si tedy po koncertě bude moci tento symbol Vánoce připálit,” připojuje Lukáš Milota pozvání i na třetí adventní neděli.

 

zihelsky sbor 2017 a


{jcomments off}