zimni mourenec - foto jana kadlecová

Mouřenecký advent nabitý programem

zimni mourenec - foto jana kadlecová

 

Koncerty, prohlídky, půlnoční silvestrovská mše – takový bude závěr roku na šumavském Mouřenci

Požehnáním adventních věnců začal v neděli 3. prosince ve 13.30 hodin advent i na šumavském Mouřenci. Kostel svatého Mořice nad Annínem bude otevřený také v dalších týdnech. Připravený je pestrý duchovní a kulturní program. Lidé mohou přijít na koncerty, prohlídky, získat Betlémské světlo nebo prožít půlnoční silvestrovskou mši při svíčkách.

Druhou svíčku na adventním věnci zapálí 10. prosince ve 14 hodin skupina Druhý pokus z Kašperských Hor. Během koncertu bude také představen velký kostelní betlém s desítkami figur. Vrcholem adventu na Mouřenci bude tradiční koncert Žihelského sboru. Tentokrát začíná v neděli 17. prosince ve 14 hodin. „Také letos zpěváci a muzikanti ze severního Plzeňska nacvičili nové vánoční a zimní písně. Vystoupí i několik hostů. Během koncertu dorazí skauti z Hartmanic a přinesou zájemcům Betlémské světlo,“ láká Lukáš Milota z mouřeneckého spolku.

 

advent-vanoce-2017-novy-rok-na-mourenci

 

Kostel na Mouřenci bude otevřený i na Štědrý den od 11 hodin. Během Štědré hodinky si lidé užijí Vánoce všemi smysly. Zazpívají si koledy u stromečku a ochutnají vánoční dobroty. Zavoní také svařák Mouřák, kterým se lidé mohou zahřát i při dalších akcích. Především dětem bude určený hlavní vánoční pořad – Mouřenecké Vánoce, který začne v úterý 26. prosince ve 14 hodin. Pořadem s koledami bude provázet hudební duo Zelená liška. Součástí programu bude také příchod Ježíška s Pannou Marií a Josefem.

Až do 26. prosince mohou lidé nosit do kostela malé praktické dárky, které dostanou jako každý rok senioři v domově důchodců v Sušici.

V pátek 29. prosince od 18 hodin se posluchači mohou těšit na vánoční mši z Radomyšle s názvem Radost mysle vánoční. Jejími autory jsou Ondřej Fibich, Václav Novák a Richard Semiginovský.

Také letos program vyvrcholí silvestrovskou půlnoční mší při svíčkách. „Je to příležitost prožít přelom roku jinak než obvykle, s modlitbou a v tichosti,“ zve farář Jenda Kulhánek, který bude o silvestrovské noci mši sloužit.

Mouřenec letos poprvé zve také na adventní a vánoční komentované prohlídky. Začínají 9. a 10., 16. a 17., 24., 30., 31.12. a 1.1. vždy v 10:30 hodin. A také na Štěpána ve 13 hodin a 29. prosince v 17 hodin. Další informace najdou zájemci na: www.pratelemourence.cz

-tz-

 

adventni a vanocni prohlidky mourence-prosinec 2017

 

{jcomments off}