Od nehody prostě odešel (ne daleko)

Od havarovaného vozidla odešel

KLATOVSKO – v noci dvakrát vjel mimo komunikaci. Po nehodě auto opustil, policisté ho našli, řidič odmítl odběr krve. 

V pondělí 13. listopadu okolo 23.15 hodin jel padesátiletý muž z Plzně s osobním vozidlem Dacia Lodgy po po silnici z Dolan na Svrčovec. Ve Svrčovci vjel u restaurace vpravo mimo komunikaci, kde poškodil zaparkované nákladní vozidlo Man, ale to mu zřejměnevadilo a pokračoval v jízdě. Na konci obce vjel do protisměru, poté havaroval v levém silničním příkopu, kde vozidlem narazil do betonové propusti. Po dopravní nehodě řidič z vozidla vystoupil a odešel. Hlídkou policistů byl zjištěn při chůzi směrem do obce Balkovy. Na výzvu se odmítl podrobit dechové zkoušce na alkohol.

Při dopravní nehodě řidič utrpěl zranění a byl převezen do zdravotnického zařízení, kde byl ošetřen – i zde odmítl odbr krve. Hmotná škoda na vozidlech činí 110 tisíc korun.

 

V doprovodu na záchytku – hned dvakrát

KLATOVSKO – První opilec ležel na komunikaci, druhý byl doma agresivní. V doprovodu policistů byli oba převezeni do protialkoholní stanice. 

V sobotu 11. listopadu byl strážníky městské policie z Klatovve čtvrt na dvanáct dopoledne v obci Točník nalezen muž, který ležel na komunikaci v blízkosti restauračního zařízení.  Strážníci muže předvedli na obvodní oddělení v Klatovech. Čtyřiadvacetiletý muž z obce na Plzni-jihu se podrobil dechové zkoušce s výsledkem měření 2,79 promile alkoholu. Policisté následně zjistili, že muž je veden v celostátním pátrání, kdy správní orgán pátral po jeho pobytu.

V pondělí přijali policisté na Švihovsku oznámení o agresivním muži, který je zřejmě pod vlivem alkoholu. V Měčíně pak policisté našli osmatřicetiletého cizince, který se podrobil dechové zkoušce – přístroj u ‚vzteklouna‘ naměřil 2,11 promile alkoholu.

Uvedení muži byli převezeni do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.  

 

Útočníci skončí u soudu

HORAŽĎOVICE – Dva muži převzali sdělení podezření z přečinu výtržnictví.

Na obvodním oddělení v Horažďovicích policisté prověřovali dva případy fyzického napadení, ke kterým došlo v blízkosti baru.

Ve zkráceném přípravném řízení převzali sdělení podezření čtyřiadvacetiletý muž z Horažďovic a jednadvacetiletý z obce na Strakonicku z přečinu výtržnictví.

K několika fyzickým útokům došlo 20. srpna po čtvrté hodině ranní na terase před vchodem do restauračního zařízení v Zářečské ulici v Horažďovicích,  pod schodištěm ke vchodu a na chodníku ulice Komenského nedaleko křižovatky s ulicí Zářečskou.

Rvačka celkem čtyř mužů ve věku 56, 26, 24, a 21 let skončila zraněními všech aktérů. Ranami pěstí rozhodně nešetřili a spor ukončili až policisté.

       Za své protiprávní jednání se výtržníci budou zpovídat u soudu. Muži se na místě veřejnosti přístupném dopustili výtržnosti a napadli jiného a podle trestního zákoníku může být každý potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

 

Upozornění pro rváče: proti právu a s následky

Policisté na obvodním oddělení v Horažďovicích zaznamenali nárůst  fyzických napadení u různých restauračních zařízení ve městě. Policie upozorňuje, že útočníci se mohou dopustit přestupkového nebo trestního jednání a následky a příčiny budou zdůvodňovat u příslušného správního orgánu nebo soudu, včetně náhrad způsobených škod. Svým protiprávním jednáním mohou pachatelé naplnit skutkovou podstatu trestných činů ublížení na zdraví a výtržnictví.

Policisté ve větší míře budou kontrolovat bary a restaurace i jejich okolí i v nočních hodinách

 

 

Prasata na silnici

HORAŽĎOVICKO – Do jízdní dráhy vběhlo autu několik divokých prasat. 

V neděli 12. listopadu okolo 19.45 hod. jela dvaačtyřicetiletá žena z obce u Švihova s vozidlem Hyundai ix20 po silnici I. třídy číslo 22. Mezi obcemi Zavlekov a Nalžovské Hory na přímém úseku komunikace vběhla zleva do jízdy dráhy vozidla skupinka divokých prasat, jednomu z nich se už řidička vyhnout nedokázala a došlo k nehodě. Na místo byla přivolána zdravotnická služba a žena byla převezena do nemocnice v Klatovech k vyšetření. Uhynulou zvěř převzal zástupce mysliveckého spolku.

Dechová zkouška byla u řidičky s negativním výsledkem.

 

Skončil s Peugeotem na boku

KLATOVSKO – vjel ve smyku mimo komunikaci, nehoda se neobešla bez zranění. 

V neděli 12. listopadu jel před dvanáctou hodinou dvaadvacetiletý řidič z obce u Horažďovic s osobním vozem zn. Peugeot 306 po komunikaci I. třídy číslo 22 od Klatov na Domažlice. Před obcí Koryta nepřizpůsobil rychlost jízdy a při průjezdu pravotočivou zatáčkou dostal na mokré vozovce smyk, následně havaroval vpravo mimo komunikaci.

Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidiče a spolujezdce, kteří byli převezeni do nemocnice v Klatovech a po šetření propuštěni.

Provedená dechová zkouška byla u řidiče s negativním výsledkem. Odhadnutá hmotná škoda činí 15 tisíc korun. Policisté po prohlídce vozidla zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

-p cr-

{jcomments off}