nehody

Odložení případu, náraz do můstku

Odložení případu

KLATOVSKO – Ukončeno prověřování dopravní nehody z 28. května u Velkého Boru. Za nehodu, při níž byli zraněni tři lidé, může zdravotní stav řidiče.

 

Policisté z oddělení obecné kriminality odložili trestní věc, kdy se jednalo o podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti, v souvislosti s dopravní nehodou, při níž letos 28. května řídil čtyřicetiletý muž z Písku vozidlo značky Škoda Fabia po komunikaci II. třídy číslo 188, směreml od obce Defurovy Lažany na Horažďovice.

V 8.50 hodin v obci Velký Bor dvakrát narazil přední částí  auta do zadní části vozu jedoucího před ním, následně jej předjel a za obcí vyjel  v pravotočivé zatáčce do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím motocyklem značky Suzuki a následně s motocyklem značky Yamaha.

Při dopravní nehodě utrpěli zranění dva motocyklisté a čtyřicetiletý řidič. Dechové zkoušky byly provedeny u všech řidičů s negativními výsledky.

Ve věci byl vyžádán znalecký posudek z oboru zdravotnictví a bylo zjištěno, že muž nebyl schopen bezpečně ovládat vozidlo k nastalému zdravotnímu stavu a není zodpovědný za vznik a následky dopravní nehody.

Vzhledem ke zdravotnímu stavu čtyřicetiletého muže mu bylo na jaře loňského roku odebráno v ČR řidičské oprávnění. Muž dlouhodobě pobývá v cizině. Na základě vyšetření mu byl v cizině vrácen řidičský průkaz.

Policie odevzdala věc k projednání přestupku správnímu orgánu, protože podezřelý řídil vozidlo na území republiky bez platného řidičského oprávnění.

————————————————————————————————————————————-

Náraz vozidla do můstku


HORAŽĎOVICKO – Muž sjel s vozidlem z komunikace a v silničním příkopu narazil do můstku. 

V úterý 24. října došlo u obce Hradešice k dopravní nehodě. Krátce po dvanácté hodině jel po komunikaci I. třídy číslo 22 devětašedesátiletý řidič z obce na Plánicku s vozidlem tovární značky Alfa Romeo. Řidič vjel s autem do silničního příkopu,  kde narazil do můstku.

Muž utrpěl zranění a byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice v Plzni. Policisté si v nemocnici vyžádali odběr krve. Odhadnutá hmotná škoda činí 51 tisíc korun.

– pcr-

{jcomments off}