Děti v ohrožení: unesení bratři


Aktualizace informací:

DĚTI V OHROŽENÍ

Davida a jeho bratra Leonarda unesli v pátek 13. 10. 2017 odpoledne z dětského centra ve Strakonicích jeho rodiče Anita Lacková a Branislav Sloboda. Bratři byli rodičům odebráni na základě rozhodnutí soudu. K únosu chlapců využili povolenou návštěvu.

 

 

Leonard Lackó a David Lackó

Jihočeští policisté se svými kolegy z celé republiky pátrají od 13. října  po unesených bratrech – čtyřletém Leonardu Lackovi a jeho desetiletém bratrovi Davidu Lackovi. 

 

14. 10. 2017

Kriminalisté rozšířili pátrání po obou unesených bratrech také do Německa, Rakouska a Slovenska. Od svědka, který se policistům ozval na linku 158 zjistili, že se vozidlo i s dětmi pohybovalo ve Freyungu v Německu. Je tak možné, že Lackóová a Sloboda směřují s  unesenými chlapci přes Rakousko, Německo na Slovensko, kde by mohli mít kontakty. Kolegové ze sousedních zemí při pátrání splupracují. Policisté děkují všem za důležité informace.

Kriminalisté také zveřejnili fotografie Lackóové a Slobody.

 

sloboda

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=15321013170207

 

lackoova

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=18381015170207

13. 10. 2017

Po obou bratrech, jako dětech v ohrožení, pátrají od odpoledne policisté. Soudem byli bratři odebráni z péče rodičů. O chlapce se starali v Dětském centru ve Strakonicích. Dnes odpoledne při povolené návštěvě, rodiče bratrů, Anita Lacková a Branislkav Sloboda, oba chlapce unesli. Pravděpodobně se s nimi pohybují vozidlem zelené barvy Chrysler Voyager mezinárodní značky Slovenska (SK), reg. značky BA477HU. Není vyloučeno, že by mohli zamířit do Rakouska. Jakékoliv informace k pohybu rodičů, chlapců či vozidla volejte na linku 158. Důležité jsou také informace o jejich současném pobytu či plánech.

 

 

David

david

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=15091013170207

 

Leonard

leonard

 

http://aplikace.policie.cz/patrani-osoby/PersonDetail.aspx?person_id=15201013170207

 

K popisu unesených chlapců:

Mladší Leonard měl naposledy na sobě zelené tričko, tmavě modrou mikinu s kapucí zn. Adidas, tepláky a na nohou boty s Batmanem. Vlasy má špinavě blond, velké výrazné oči a také znatelné kruhy pod očima.

Starší David měl naposledy na sobě oblečeno žlutooranžové tričko s dlouhým rukávem a vpředu s anglickým nápisem, tmavě modré tepláky. Má střiženou ofinu v půli čela.

Oba chlapci jsou bledší pleti.

 

——————————————————

 

 

 

 

 

Další krimi zprávy  z regionu

Slovně napadal svoji přítelkyni

SUŠICE – S téměř třemi promile alkoholu v krvi skončil na záchytce. 

     V sobotu 14. října 2017 v 23:50 hodin přijali policisté na tísňové lince oznámení o slovním napadení a rušení nočního klidu, ke kterému došlo v obci u Sušice. Na místo ihned vyjeli policisté Obvodního oddělení Sušice, kteří zjistili, že dvaatřicetiletý muž tam slovně napadal svoji dvaadvacetiletou přítelkyni. Agresivní muž byl  zajištěn a vyzván k dechové zkoušce. Ta ukázala pozitivní výsledek 2,94 promile alkoholu v krvi. Proto byl eskortován do protialkoholní záchytné stanice v Plzni. Jednání muže bylo zaevidováno jako přestupek proti veřejnému pořádku a přestupek proti občanskému soužití.

 

 .

***

V Sušici se “potkaly dvě feldy”

 

SUŠICE – Řidič jedné felicie nedal přednost v jízdě druhé. Došlo ke střetu. Spolujezdkyně byla se zraněním letecky převezena do nemocnice. 

 

 

 

***

Řidič s nákladním vozidlem a  2,87 promile najel do přístřešku na dřevo

ŽELEZNÁ RUDA – Z místa dopravní nehody odjel. Policisté ho i přesto našli. Byl doma a měl tři promile alkoholu v krvi. 

     Dne 12. října 2017 v 18 hodin čtyřišedesátiletý řidič jel s nákladním automobilem tovární značky Volkswagen Transporter v Železné Rudě ulicí Pancířská k ulici Belvederská, kde se s vozidlem otáčel. Při tom narazil levou zadní částí vozidla přístřešku na dřevo u jednoho z domů a následně bez jakýchkoliv opatření z místa dopravní nehody ujel. Policistům ze Železné Rudy a dopravním policistům se podařilo řidiče ustanovit a nalézt v místě jeho trvalého bydliště. Muž tam ležel na podlaze a po opakovaných výzvách se podrobil dechové zkoušce. První odborné měření bylo s výsledkem pozitivním 2,93 promile alkoholu v krvi, opakovaná zkouška měl výsledek 2,87 promile alkoholu v krvi. Muž uvedl, že alkohol požil až po dopravní nehodě. Z tohoto důvodu byl nařízen odběr krve. Krevní rozbor prokáže, zda byl pod vlivem alkoholu již v době spáchání dopravní nehody, či až poté, jak sám uvádí. Celková škoda byla vyčíslena na 52 tisíc korun. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech.

-p cr –

{jcomments off}