Pytlák uřízl jelenovi hlavu, tělo nechal na louce

Pytláctví

SRNÍ – Neznámý pachatel zastřelil jelena, uřízl mu hlavu. Tu si odnesl a tělo nechal na místě. 

jelen
     Dne 10. října 2017 přijali policisté z Obvodního oddělení Kašperské Hory oznámení o pytláctví. K trestnému činu došlo v blíže nezjištěné době během uplynulých čtyř dnů na louce pod silnicí u Čeňkovy Pily. Dosud neznámý pachatel zde zastřelil jelena, uřízl mu hlavu, kterou si odnesl, a tělo zvířete nechal ležet na louce. Škoda byla vyčíslena na 90 tisíc korun. Policisté po pachateli trestného činu pytláctví usilovně pátrají. Hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody či zákaz činnosti.

 

—————————

Další krimi zprávy z regionu

 

 

Krádež horských kol

PRÁŠILY – Zloděj ukradl z kůlny čtyři horská kola. Škoda byla vyčíslena na 121 tisíc korun. 

     Policisté Obvodního oddělení Železná Ruda přijali dne 10. října 2017 oznámení, na jehož základě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádež. Dosud neznámý pachatel v blíže nezjištěné době během uplynulého týdne v obci Prášily odstranil visací zámek zajišťující dveře do železné kůlny a poté z ní ukradl čtyři horská kola výrobních značek Garry Fisher Genesis a Haibike. Dvě kola byla s pomocným elektrickým pohonem a ukradl je i s baterií. Celková škoda byla vyčíslena na 121 tisíc korun. Policisté provedli ohledání místa činu a šetření v okolí. Po pachateli, kterému hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, i po odcizených bicyklech usilovně pátrají.

 

 

Majetkovému recidivistovi bylo sděleno podezření ze spáchání další trestné činnosti

 

HORAŽĎOVICE – Jednadvacetiletý muž opakovaně kradl. Nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 

     Dne 10. října 2017 sdělili policisté z Obvodního oddělení Horaďovice jednadvacetiletému muži z Horažďovic podezření ze spáchání trestného činu krádež. Mladý muž koncem června letošního roku ukradl na tábořišti na fotbalovém hřišti v Horažďovicích ze stanu batoh, ve kterém měl jeho majitel věci za 3 600 korun, a z druhého stanu ukradl mobilní telefon za tisíc korun. Proto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin potrestán (v srpnu 2015 podmíněně na dobu 7 měsíců se zkušební dobou 20 měsíců), mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři roky.

 

-p cr-

{jcomments off}