uvodnik

Rozpustilá pohádková derniéra

uvodnik

 

Konec hrátkám s čertem? Ale kdepak!  Generacemi oblíbená pohádka zůstává v repertoáru divadla SCHODY  stále, jen její  uvedení, v rámci ročního kulturního programu v Sušici, se dočkalo derniéry. Ale  s pohádkou v provedení sušických ochotníků se ještě určitě budete moci na různých místech setkat.

 

20171006 211425

 

Kdo nebyl na posledním uvedení  pohádky Hrátky s čertem v sušickém kině, může bez přehánění doopravdy hořce litovat. Zatímco někteří diváci pohádku viděli opakovaně, přišli i tací, pro které byla derniéra zároveň premiérou. A  odcházeli s přesvědčením, že už si žádné představení sušických ochotníků souboru SCHODY ujít nenechají. Proč?

 

Protože poslední představení (a to potvrzují všichni aktéři na jevišti), bylo víc než vynikající. Uvolněná atmosféra způsobená nepřítomností trémy  a obav ze zapomenutých textů, dala prostor opravdu osobitému vyjádření na jevišti a koneckonců i v hledišti. Děti se aktivně zapojily do pohádky, napovídaly  hercům a ti bez oka mrknutí profesionálně reagovali – úžasný dialog mezi jevištěm a hledištěm  byl skvělým kořením  celého děje. Nebylo diváka, ať malého, či velkého, který by odcházel bez úsměvu.

 

20171006 210328

 

Pro všechny, kteří se na  úžasném zážitku podíleli, ať na jevišti, nebo skryti oponou či přítmím zvukařského zázemí, máme jeden jediný, přesto všeříkající vzkaz od publika: DĚKUJEME A BRZY NA VIDĚNOU!

 

20171006 212416

 

Prázdniny ochotníkům nehrozí – výběr nové hry, zkoušky, kulisy, kostýmy…. a vše stihnout do obvyklého termínu, zahájení Sušických slavností v květnu 2018, to není vůbec legrace. A i přesto, že se na tváři režisérky divadla Zuzky Navrátilové občas objeví ustaraná vráska, netají se tím, že se na další sezónu a diváky těší, podobně jako její herečtí kolegové.

 

A co nového nás čeká? Komedie, tragédie, pohádka, detektivka, drama….??? Tak to je zatím skryto pod rouškou tajemství, ale můžete být bez obav – včas se dozvíte, na jakou premiéru si můžete rezervovat vstupenky.

{gallery}susice/2017/10_rijen/derniera_male/{/gallery}

-red-

{jcomments off}