kramer2

Těžké ublížení na zdraví při sousedském sporu

Nožem bodl muže do zad

KLATOVY – Sousedský spor řešil útočník s nožem v ruce. Muž byl obviněn ze zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody. 

 

kramer2
       Na linku tísňového volání policisté
v Klatovech v pátek 15. září tohoto roku kolem dvaadvacáté hodiny přijali oznámení, že mezi dvěma muži dochází k sousedským neshodám. Policisté ihned vyjeli na místo a zjistili, že jeden z mužů má řezné poranění v oblasti zad. Podezřelý jednašedesátiletý místní muž se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 1,67 promile alkoholu.

 

Útočník se nevhodně choval ke svému, o patro níže bydlícímu, sousedovi v jednom z bytových domů. Pokřikoval na něho a vyhrožoval mu, na balkón vhodil skleničku s kávovou sedlinou, a když poškozený uklízel tak vylil i zvratky. Na místo byli přivoláni policisté, jenže mezitím se útočník dostal do bytu poškozeného a nožem mu způsobil  bodnou ránu v oblasti zad. Kdyby policie nezakročila, pokračoval by v útoku dále.  Policisté použili proti agresorovi donucovací prostředky hmaty, chvaty a pouta.

 

Muž byl převezen do policejní cely a následující den převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a přečinu porušování domovní svobody.

Policie podala podnět na vzetí muže do vazby.

– p cr-

{jcomments off}