kramer2

Krimi zprávy regionu

 

Smrtelné zranění parašutisty

KLATOVY – Při nácviku seskoku padákem cizinec utrpěl zranění a na místě zemřel. 

V pondělí 7. srpna 2017 v osmnáct hodin a patnáct minut dvaapadesátiletý cizinec v blízkosti obce Chaloupky u Klatov si způsobil smrtelné zranění při seskoku padákem.

Při skupinovém nácviku seskoků s padákem muž dopadl na letištní plochu a utrpěl zranění neslučitelná se životem.

 U zemřelého muže byla nařízena soudní pitva. Případ šetří policie i Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod ČR.

 

 

Opilý muž kradl v obchodě

HORAŽĎOVICE – Muž vzal vodku bez zaplacení. Nadýchal přes tři promile a byl převezen do protialkoholní stanice v Plzni. 

V pondělí 7. srpna letošního roku policisté na obvodním oddělení v Horažďovicích přijali oznámení o krádeži v obchodě. Po šestnácté hodině šestatřicetiletý místní muž nejdříve přišel do prvního obchodu, kde obtěžoval personál i nakupující. Následně odešel do druhého obchodu, kde odcizil láhev s alkoholem a byl přistižen. Na místo se dostavili policisté a muž se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj naměřil 3,23 promile alkoholu. Muž byl za doprovodu policistů převezen do protialkoholní záchytné stanice v Plzni.

 

 

SUŠICE – Krádež věcí z auta – v noci vnikl pachatel do zaparkovaného vozidla a odcizil autorádio. 

Oznámení o vloupání do vozidla přijali policisté na obvodním oddělení v Sušici. Neznámý pachatel v noci z 8. na 9. srpna tohoto roku v Sušici vnikl na ulici Pražské do zaparkovaného vozidla značky Peugeot. Z vnitřních prostor vozidla pachatel odcizil autorádio značky Panasonic.

Poškozenému majiteli vznikla škoda ve výši 1 500 Kč. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezřeníi ze spáchání přečinu krádež.

 

 

Skončila s vozidlem na střeše

SUŠICKO – Řidička se s vozidlem dostala do smyku a ukončila jízdu částečně mimo vozovku. 

Ve středu 9. srpna tohoto roku okolo 10.15 hodin jela čtyřiašedesátiletá řidička z obce na Domažlicku s vozidlem značky Citroën C3 po silnici II/187 ve směru od obce Hrádek na Sušici. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobila rychlost jízdy a na částečně mokré vozovce dostala s vozidlem smyk, vjela vlevo mimo komunikaci, kde havarovala a vozidlo zůstalo v pozici na střeše.

Řidička utrpěla lehké zranění a byla převezena do nemocnice v Sušici k lékařskému ošetření. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem.

Policisté řidičce uložili blokovou pokutu. Odhadnutá hmotná škoda činí 50 tisíc korun.

 

 

Krádež věcí z vozidla

SUŠICE – V noci vnikl pachatel do zaparkovaného vozidla a odcizil autorádio. 

Oznámení o vloupání do vozidla přijali policisté na obvodním oddělení v Sušici. Neznámý pachatel v noci z 8. na 9. srpna tohoto roku v Sušici vnikl na ulici Pražské do zaparkovaného vozidla značky Peugeot. Z vnitřních prostor vozidla pachatel odcizil autorádio značky Panasonic.

Poškozenému majiteli vznikla škoda ve výši 1 500 Kč. Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež.

 

 

Dvakrát fyzické napadení

 

Fyzické napadení obsluhy baru

HORAŽĎOVICE – K fyzickému napadení došlo v polovině července v Horažďovicích.

 

Policisté na obvodním oddělení v Horažďovicích prověřovali fyzické napadení, ke kterému došlo v polovině měsíce července letošního roku. Ve zkráceném přípravném řízení převzal sdělení podezření čtyřiatřicetiletý muž z Horažďovic z přečinu výtržnictví. V baru nacházejícím se v Horažďovicích na Strakonické ulici dne 15. července před dvaadvacátou hodinou slovně a fyzicky napadl rukou obsluhující ženu. Muž použil směrem k ženě slzotvorný prostředek, nohou kopal do chladícího zařízení, rozbil prosklenou reklamní skříňku i sklenici a tři láhve s nápoji. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve výši 1 034 Kč.

 

 

Napadení strážníka

Násilí proti úřední osobě a výtržnictví

 

KLATOVY – Muž v polovině července fyzicky napadl strážníka na místě veřejnosti přístupném. 

Policisté na obvodním oddělení v Klatovech přijali oznámení o fyzickém napadení v sobotu 15. července letošního roku. Případ prověřovali policisté z oddělení obecné kriminality a pětadvacetiletý muž z Teplicka převzal ve zkráceném přípravném řízení sdělení podezření z přečinu násilí proti úřední osobě a přečinu výtržnictví.

Po druhé hodině v noci v Klatovech před barem na ulici Pražské muž před několika osobami fyzicky napadl jednadvacetiletého muže z obce u Klatov, kterému způsobil zranění. Následně fyzicky napadl i zakročující dva strážníky městské policie, kdy muž nereagoval na výzvy a chtěl z místa utéci. Muž rukou uchopil strážníka a takto s ním smýkl o zem. Zraněný strážník byl převezen do nemocnice k ošetření.

Policisté podezřelého muže ve tři hodiny zadrželi a převezli do policejní cely. Po provedení neodkladných úkonů byl podezřelý muž propuštěn. Muž byl již v roce 2015 potrestán soudem v Teplicích za přečin výtržnictví.

Muž užil násilí v úmyslu působit na výkon pravomoci úřední osoby a výtržnosti na místě veřejnosti přístupném se dopustil opětovně. 

 

-p cr-