Dětem na táboře snímali otisky prstů

Policisté jsou na letních dětských táborech vítanými hosty, děti se s nimi baví i učí

 

koren 14

 

V rámci letních preventivních aktivit navštívili policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje letní dětský tábor Kořen u Konstantinových Lázní. Pro více než sto dětí připravili bohatý program.

 

koren 8

 

Policisté z oddělení služební kynologie přijeli táborníkům ukázat, jak pracují služební psi v terénu. Psi vyhledávali omamné a psychotropní látky, výbušninu a proběhla i ukázka zadržení nebezpečného pachatele. Na závěr si mohly děti některé ze psů pohladit nebo jim dát drobný pamlsek.

 

Policista z odboru služby dopravní policie dětem vysvětlil co obnáší jeho práce a ukázal služební motocykl. Děti si rovněž prohlédly služební výstroj a výzbroj. Některé části vybavení si mohly i vyzkoušet.

 

Policisté z oddělení tisku a prevence pak pro děti připravili slalomovou dráhu, na níž si vyzkoušely preventivní brýle – jedny simulující opilost a druhé simulující účinek drog. Táborníkům byly sejmuty na daktyloskopické kartičky mladého kriminalisty otisky prstů a jako suvenýr a památku na táborový zážitek s policisty si každý svou kartičku nechal.

 

Policisté si s dětmi povídali nejen o své práci, ale i o dopravě všeobecně, bezpečnosti o prázdninách i v blížícím se školním roce.

Akce policistů se, jako v ostatních případech, setkala i na tomto dětském letním táboře s velkým ohlasem, děti od svých hostů na závěr setkání dostaly také malé dárky, věnované Krajským ředitelstvím policie Plzeňského kraje a ZP Ministerstva vnitra.

 

– tz p cr-

{gallery}susice/2017/08_srpen/tyden12.-20.8.2017/koren/{/gallery}

{jcomments off}