Alkohol za volantem, kontrola cizinců v Sušici

ridic alkohol

SUŠICKO – Včera v podvečer byl řidič kontrolován nedaleko Sušice. Nadýchal 0,91 promile alkoholu. 

Dopravní policisté kontrolovali v obci Volšovy řidiče vozidla. Šestačtyřicetiletý muž ze Sušice jel v úterý 8. srpna tohoto roku s osobním vozidlem tovární značky Peugeot 306 po komunikaci ve směru na Sušici a policisté jej zastavili v 17.33 hodin.

Řidič s vozidlem projížděl obcí rychlostí 61 km/h. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,91 a opakovaně 0,78 a 0,84 promile alkoholu. Muž nežádal lékařské vyšetření a dodal, že popíjel alkoholické nápoje předchozí noc.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a je podezřelý ze spáchání přestupků.

 

————–

Pobytová kontrola cizinců proběhla i v Sušici

 

Kontroly byly zaměřeny na dodržování pobytového režimu cizinců, nelegální zaměstnávání cizinců a pátrání po osobách. 

 

       Policisté z Odboru cizinecké policie Plzeň ve spolupráci s policisty zařazenými na Oddělení hospodářské kriminality v Klatovech a pracovníci Oblastního inspektorátu práce v Plzni provedli součinností pobytovou kontrolu. Kontroly se uskutečnily v Sušici a byly zaměřeny na dodržování pobytového režimu cizinců, nelegální zaměstnávání cizinců a pátrání po osobách.

 

      Pobytová kontrola byla provedena ve firmě, kde bylo zkontrolováno 13 osob. Policisté udělili sedm blokových pokut ve výši sedm tisíc korun, protože cizinci nepředložili potřebné doklady k prokázání totožnosti.

Dále byla provedena i kontrola na ubytovně, kde bylo zkontrolováno téměř třicet osob a dvaatřicetiletá cizinka byla zajištěna. Policisté zjistili, že cizinka se před zaměstnavatelem vydávala za občana Evropské unie, i když je z jiného státu. Ženě hrozí správní vyhoštění až na dobu pěti let a umístění do zařízení pro zajištění cizinců, za účelem realizace správního vyhoštění.

 

-p cr-

{jcomments off}