policie

Podvodný prodej, nehoda cyklistky, opilec za volantem

Mobil objednaný přes internet nedorazil

HRÁDEK u Sušice – Muž si objednal mobilní telefon přes internet, ale po zaslání peněz s ním prodávající přestal komunikovat. 

Policisté z Obvodního oddělení Sušice přijali 11. 7. 2017 oznámení, na jehož základě zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod, ze kterého je podezřelý dosud neznámý pachatel. Ten na internetovém portálu nabízel k prodeji mobilní telefon – iPhone. Tento mobil si počátkem června objednal muž z Hrádku a podle domluvy zaslal požadovanou finanční částku ze svého bankovního účtu. Ovšem po připsání platby podezřelý žádné zboží nedodal a s mužem přestal komunikovat. Poškozenému muži tak byla způsobena škoda ve výši 8 200 korun. Policisté po pachateli pátrají, hrozí mu trest odnětí svobody až na dva roky.

 

Cyklistka v Sušici havarovala

SUŠICE – Žena narazila do boční části přívěsu a upadla na zem. Utrpěla zranění. 

12. července v 16 hodin jela osmapadesátiletá žena ze Sušice na kole ve směru jízdy na Volšovy. Za ní ve stejném směru jelo nákladní vozidlo tovární značky Scania s přívěsem. Uprostřed vozovky stály kužely kvůli novému vodorovnému značení. Cyklistka chtěla umožnit nákladnímu vozidlu její předjetí, uhnula mimo vozovku, a když se vracela zpět do vozovky, narazila do boční části přívěsu. Žena upadla na trávu mimo vozovku. Při pádu utrpěla zranění, se kterým byla převezena do sušické nemocnice. Policisté u cyklistky provedli dechovou zkoušku, která byla s výsledkem negativním. Škoda na majetku nevznikla. Dopravní nehodu dále šetří policisté Dopravního inspektorátu v Klatovech. 

 

Usedl za volant pod vlivem alkoholu

KAŠPERSKÉ HORY – Muž měl více než 1,8 promile alkoholu v krvi. Policisté případ zaevidovali jako trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Ve čtvrtek 13. července 2016 policisté Obvodního oddělení Kašperské Hory zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Protiprávního jednání se dopustil sedmadvacetiletý muž z Prachaticka, který usedl za volant osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia po předchozím požití alkoholických nápojů. Na benzinové čerpací stanici v obci Kašperské Hory byl zastaven a kontrolován ve 23:40 hodin hlídkou policistů. Na jejich výzvu se podrobil dechové zkoušce. Při odborném měření elektronickým přístrojem mu byla naměřena hodnota 1,62 promile alkoholu v krvi, opakovaná zkouška ukázala výsledek 1,82 promile alkoholu v krvi. Byl nařízen odběr krve v lékařském zařízení. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

-p cr-

{jcomments off}